Zdržal sa iba pár hodín, lebo už v utorok ráno odletel domov do Monaka. „Obávam sa, že tu toho veľa nestihnem,“ rozmýšľal.
Novinárom však prezradil niekoľko zaujímavých vecí. Napríklad aj to, že s jedálničkom si v týchto dňoch hlavu nerobí.
„Tým, že som teraz zavítal domov, tak si vychutnávam jedlá, ktoré by som nemal asi moc jesť. Trebárs perkelt, guláš a podobne. Myslím, že tých pár dní v roku to neublíži,“ smial sa, keď odpovedal na otázky novinárov.
Takýto prešľap však môže trvať iba chvíľku. Sagan sa čoskoro poberie za oceán, kde sa bude pripravovať na preteky Okolo Kalifornie. „Takže čoskoro sadnem na bicykel a dám si dve-tri hodinky, aby sa moje telo zresetovalo,“ poznamenal.
Počas ostrej prípravy to je s hodina v sedle už vážnejšie. „Vtedy jazdím štyri až päť hodín,“ vysvetlil.
Pochopiteľne, v tom čase už bude opäť bez gulášu a perkeltu.
TV Pravda: V pravidelnej relácii Týždeň v športe sme analyzovali sezónu Petra Sagana s jeho bývalým trénerom Petrom Zánickým.