Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vajda je šokovaný, Djokoviča povzbudil. Ide o politický ťah, nepochybuje

Právnici Novaka Djokoviča pripravujú znenie žiadosti o zrušenie príkazu na deportáciu z Austrálie.

07.01.2022 15:01 , aktualizované: 17:04
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič a jeho slovenský tréner Marián Vajda na archívnej snímke.
debata (61)

Najlepší a momentálne aj najsledovanejší tenista od zadržania na melbournskom letisku už aspoň môže telefonovať s najbližšími.

Okrem rodičov sa mu telefonicky ozval aj srbský prezident Aleksandar Vučič, ktorý mu prisľúbil podporu celej krajiny v jeho boji proti austrálskej vláde a zákonom proti nezaočkovaným cudzincom.

A s Djokovičom sa spojil aj jeho slovenský tréner Marián Vajda.

Novak Djokovič Čítajte viac Vízum zrušili aj Češke! Becker: Novak urobil veľkú chybu, keď sa nezaočkoval

Ten je momentálne v Bratislave, naposledy bol so zverencom na záverečnom turnaji Masters v Turíne (konal sa 14. – 21. novembra). K situácii sa vyjadril pre denník Šport.

„Som šokovaný! Nedostal som sa k podrobným informáciám, s Novakom je tam Goran Ivaniševič, ale Novaka som telefonicky povzbudil. Je to diskriminácia, takéto nefér zaobchádzanie si Novak nezaslúži.

V USA ho predvlani prísne vyhodili za trafenie rozhodkyne loptičkou, často mu kladú polená pod nohy a teraz takéto niečo, čo som v živote nezažil," povedal Vajda pre uvedený zdroj.

Danglár, 7. 1. 2022 Čítajte aj NÁZOR: Djokovič nie je obeť, ale takéto zaobchádzanie mu nepatrí

Dodal, že Djokovič by nikdy nevzlietol, keby nemal v poriadku víza:

"O tie sa stará Australian Open. Premiér Viktórie Daniel Andrews už mesiace upozorňoval len na Novaka a na to, že ho nepustia. Politik nesmie byť taký zaujatý voči jednej osobe.

Plne súhlasím s McNameem (bývalý austrálsky tenista a tiež niekdajší riaditeľ Australian Open, pozn. red.), že ide o politický ťah.“

Podpora Novaka Djokoviča pri karanténnom hoteli Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Priaznivci Novaka Djokoviča protestujú pred...

Vajda neskôr zverejnil na instagrame fotografiu Djokoviča s popisom:

„Len zákony a ľudský mozog sú obmedzené, ale slobodná duša a prejav jej slobody, jednoty a lásky sú neobmedzené. Šampión, stojíme pri tebe!“

Ako je známe, Djokovič priletel do Austrálie so zdravotnou výnimkou, ktorá ho oprávňovala na účasť na Australian Open, kde by chcel získať historický 21. grandslamo­vý titul.

Lenže úradníci na letisku mu odopreli vstup do krajiny a jeho víza vyhlásili za neplatné, keďže tam nemal podrobne zdokumentované dôvody zdravotnej výnimky.

O prípadnú účasť v Melbourne Parku ešte zabojuje v pondelok na súde.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
61 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Marián Vajda #Australian Open 2022