Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šok na US Open! Djokovič smolne trafil rozhodkyňu a diskvalifikovali ho

Novaka Djokoviča diskvalifikovali organizátori US Open priamo počas osemfinálového zápasu s Pablom Carrenom-Bustom.

06.09.2020 22:15
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič.
debata (232)

Aký je dôvod?

Po tom, ako svetová jednotka prehrala v prvom sete svoje podanie a súpera pustila do vedenia 6:5, odpálila omylom loptičku smerom k jednej z čiarových rozhodkýň.

Tá ju trafila natoľko nešťastne do krku, že sa zosypala k zemi, začala sa dusiť a museli jej pomáhať zdravotníci. Djokovič prišiel taktiež na pomoc, ospravedlňoval sa.

Slová ani činy svetovej superhviezdy však nezabrali. Rozhodcovia boli nemilosrdní. S Djokovičom niekoľko minút diskutovali. Od začiatku bolo zrejmé, že to, čo počuje, sa zverencovi slovenského trénera Mariána Vajdu, nepozdáva.

A taký bol aj verdikt…

Arbitri podľa striktných pravidiel najväčšieho favorita a sedemnásťnásobného grandslamového šampióna diskvalifikovali a poslali z New Yorku domov – mimoriadne kontroverzným spôsobom.

Novaka Djokoviča diskvalifikovali z US Open Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Novak Djokovič po mimoriadne smolnom okamihu.

Djokovič prišiel do New Yorku v pozícii nasadenej jednotky a s vizitkou hráča, ktorý v tomto roku ešte nenašiel premožiteľa.

V zápase s Carrenom-Bustom sa mu však nedarilo. Navyše, v závere prvého setu ho museli ošetrovať po tom, ako sa pošmykol a nešťastne dopadol na rameno.

Zlý deň Srba potom vyvrcholil po mimoriadne smolnom okamihu, keď nešťastne trafil loptou rozhodkyňu.

Zverev: Supervízori si robili svoju robotu

Na Djokovičovu diskvalifikáciu zareagoval jeho konkurent Nemec Alexander Zverev a označil ju za veľmi nešťastnú.

„Novak odpálil loptičku a tá veľmi nešťastne trafila čiarovú rozhodkyňu do oblasti krku. Existuje pravidlo, na základe ktorého za toto nasleduje diskvalifikácia. Myslím si, že supervízori si iba robia svoju robotu. Ak by loptička nezasiahla rozhodkyňu do citlivej oblasti, Novak by mohol pokračovať v zápase, bolo to o milimetre,“ citovala slová Zvereva agentúra AFP.

Bývalá ženská svetová jednotka Američanka Tracy Austinová označila rozhodnutie vylúčiť Djokoviča z turnaja za správne. „Bol to správny verdikt. Vyrazilo mi to dych. Dúfam, že čiarová rozhodkyňa bude v poriadku.“

Organizátor podujatia medzitým zverejnil informáciu, podľa ktorej Srb príde o všetky body i peniaze, ktoré zarobil na tohtoročnom US Open. Okrem toho zrejme dostane aj pokutu.

Ďalšia bude za to, že rodák z Belehradu sa rozhodol nezúčastniť na tlačovej konferencii po zápase.

(tasr)

232 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Pablo Carreno Busta #US Open 2020