Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bodov pre Sagana mohlo byť viac. Útok Bory pribrzdil smolný okamih

Od prvého kategorizovaného kopca ťahali 14. etapu Tour de France cyklisti tímu Bora-Hansghrohe.

13.09.2020 07:30
Maximilian Schachmann, Peter Sagan, Daniel Oss Foto: ,
Zľava Maximilian Schachmann, Peter Sagan a Daniel Oss z tímu Bora-Hansgrohe.
debata (5)

Primárnym cieľom bolo znížiť bodovú stratu Petra Sagana na Sama Bennetta v boji o zelený dres. Týždeň pred parížskym vyvrcholením Starej dámy stráca Slovák na Íra 43 bodov.

Sagan vďaka šprintérskej prémii a štvrtému miestu v cieli dostal Bennetta pod tlak a môžu sa naplniť slová Seana Kellyho o tom, že o držiteľovi zeleného dresu rozhodne záverečný šprint na Champs-Elysées.

"Chceli sme dnes urobiť etapu ťažkou a zbaviť sa šprintérov. Celý deň až do cieľa sme na tom tvrdo pracovali. Skončil som štvrtý a pripísal som si ďalšie body do boja o zelený dres.

Cieľom bolo získať ich viac, ale toto bolo maximum, čo sme dokázali," dodal s tým, že Sören Kragh Andersen zo Sunwebu dokázal ujsť a uchmatnúť si sólové víťazstvo.

„Je to veľmi ťažká Tour a chcem sa poďakovať tímovým kolegom za ich fantastickú prácu. Nielen dnes, ale každý deň od štartu v Nice,“ dodal Sagan na stránke svojho tímu.

Jeho tímový kolega Lennard Kämna taktiež priznal, že Bora chcela získať viac bodov. Bennett si vybojoval v šprintérskej prémii desať a z boja o etapové víťazstvo následne vycúval.

„Opäť sme odjazdili silné preteky, ale v závere nám chýbal jazdec navyše, ktorý by preteky kontroloval. Možno by to aj tak nestačilo, ale naše šance mohli byť oveľa väčšie. Bez neho to boli otvorené preteky s viacerými útokmi,“ uviedol nemecký mladík.

Športový riaditeľ Enrico Poitschke potvrdil, že stratégiou tímu bolo pripraviť už v úvode tvrdé preteky.

„Videli sme šancu na krátkom, strmom stúpaní pred šprintérskou prémiou, aby sme už tam vytvorili tlak. Peter na nej bol s Maxom (Schachmannom) a získal niekoľko bodov (15, Bennet o päť menej, pozn.). Pri druhom dlhom stúpaní bolo naším cieľom zbaviť sa všetkých šprintérov,“ poukazoval na Col du Béal.

Tour de France 2020 Fotogaléria - 65 fotiek Všetky fotky
Tadej Pogačar v žltom drese po skončení 20. etapy.

„Vyšlo to výborne, tím odviedol úžasnú prácu,“ pochválil jazdcov Poitschke.

Ako naznačil Kämna, plány na lepší výsledok skomplikoval v závere chýbajúci člen zostavy. Išlo o Lukasa Pöstlbergera, ktorý dostal defekt.

„Lukasov prínos nám chýbal. Pokračovali sme a pracovali až do cieľa, ale v záverečných kilometroch už bolo náročné dostať preteky pod našu kontrolu. Preto Andersen dokázal uniknúť a vyhrať. Peter bol viackrát zablokovaný a skončil štvrtý. Všetkým našim jazdcom patrí vďaka, bola to veľmi dobrá etapa,“ dodal Poitschke.

Videopreview nedeľnej 15. etapy:

Video
5 debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Peter Sagan #Bora-Hansgrohe