Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Maďari vystrúhali Boltovo víťazné gesto a ten im možno pošle šampanské

Čo majú spoločné donedávna svetový šprintér číslo 1 Jamajčan Usain Bolt a víťazná maďarská štvorica v rýchlokorčuľovaní na krátkej dráhe na zimných olympijských hrách v kórejskom Pjongčangu?

23.02.2018 06:26
Maďarsko, rýchlokorčuľovanie Foto: ,
Maďarská zlatá zostava rýchlokorčuliarov.
debata (3)

Historicky prví zlatí Maďari zo zimnej verzie olympijských hier počas ceremoniálu na stupňoch víťazov vystrúhali Boltovo víťazné gesto rukou, aby mu pripomenuli jeho sľub.

Držiteľ šprintérskych svetových rekordov na 100 a 200 m a osemnásobný olympijský víťaz pred začiatkom ZOH na sociálnej sieti napísal, že každému olympijskému šampiónovi, ktorý predvedie jeho „víťazný šip“, daruje fľašu šampanského.

A práve tohto „sľubu“ sa chytil člen zlatého maďarského kvarteta Sándor Liu Šaolin. Na instagrame zverejnil fotku víťazného maďarského družstva ako sa zahralo na Bolta a teraz požaduje šampanské.

Bolt alebo ten, kto ho zastupuje na instagrame, sa skutočne ozval. Správa síce nemala žiadny text, ale zato na nej boli štyri fľaštičky šampanského a štyri prsty nahor na znak obdivu.

Maďarská štafeta mužov získala zlato na 5000 m v rýchlokorčuľovaní na krátkej dráhe. Tím v zložení Liou Šao-ang, Sándor Liu Šaolin, Viktor Knoch a Csaba Burján triumfoval v olympijskom rekorde 6:31,971 min pred Čínou a Kanadou. Pre Maďarsko je to vôbec prvá medaila na ZOH 2018 a vôbec premiérové zlato v histórii zimných olympijských hier.

Maďarsko je 40. krajinou so zlatom na ZOH, dosiaľ naposledy sa z medaily tešili v roku 1980, keď získali striebro v krasokorčuľovaní. Celkovo mali doteraz na konte dve druhé miesta a štyri bronzové umiestnenia, pričom všetky v krasokorčuľovaní.

We made it !!! Olympic champions !!! @usainbolt

Príspevok, ktorý zdieľa Liu Shaolin (@shaolinliu),

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Maďarsko #Pjongčang 2018 #šortrek