Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Pohľadnica z Pjongčangu: Nasťa, ty molodec!

Neraz to tak býva: medailovému hrdinovi to do mixzóny medzi slovenských novinárov trvá hodnú chvíľu. Strieborná Anastasia Kuzminová nebola po striebornej jazde výnimkou.

12.02.2018 18:30
Kórea Pjongčang ZOH2018 Kuzminová Foto: ,
Anastasia Kuzminová sa raduje zo zisku striebornej medaily v stíhacích pretekoch žien na 10 km na ZOH v Pjongčangu.
debata

Cestou ju spovedala česká, nemecká či ruská televízia. Slovenskej biatlonistke gratulovali jej tréneri či šéfovia zahraničných tímov, ale aj viaceré súperky. Nasťa je pojem – v biatlonovej stope, ale i mimo nej.

Aj v treskúcom mraze a vetre sa usmieva, keď rozpráva o svojom výkone. Samozrejme, teraz jej k tomu dopomohol zaslúžený – strieborný úlovok.

Keď sa konečne prepracovala k slovenským médiám, spoza nás sa ozval uznanlivý ruský pokrik – Nasťa, ty molodec! Čiže: Nasťa, si skvelá. A fanúšik jej po nás poslal vrecúška na zahriatie rúk. Tlačový atašé výpravy zasa ochotne poskytol deku, aby jej zakryl plecia.

Nasťa je tvrdá profesionálka počas pretekov, ale aj milý človek po nich. To sa niekedy ráta viac – najmä keď má hodnotiť čosi, čo jej nevyšlo. Pozitívnu emóciu nemá problém nahradiť sebakritikou – ak je to namieste.

V kórejskej Alpensii síce prehrala s vetrom bitku v šprinte, ale v stíhačke ukázala, že je dobre pripravená a navyše – je z nej ohromná bojovníčka.

Kuzminová bude mať ešte dva individuálne pokusy na zisk ďalších cenných kovov. Prvú medailu pre deti už má, na rade sú rodičia a brat.

Všetci jej ďalší úspech zo srdca prajeme.

debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #Anastasia Kuzminová #Pjongčang 2018