Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nevinná Fialková: Veterná lotéria je aj o šťastí

Choroba ju nezlomila, skôr motivovala. Tri z ôsmich dni pred olympijským šprintom v Pjongčangu preležala Paulína Fialková v posteli. Spoločnosť jej robila len kniha. Napriek tomu sa na boj s vetrom pripravila tak, že počas pretekov reálne atakovala prvú šestku, neskôr desiatku. Napokon skončila tesne za ňou - jedenásta. V pozícii najlepšej Slovenky.

10.02.2018 15:34 , aktualizované: 11.02.2018 09:51
debata (5)
Paulína Fialková prichádza na strelicu počas... Foto: TASR, Martin Baumann
Paulína Fialková Paulína Fialková prichádza na strelicu počas šprintu v Pjongčangu.

"Určite sa v závere prejavil môj tréningový výpadok. Bola som predtým osem dní chorá, cítila som to. Nedokázala som sa pripraviť na tento štart tak, ako som chcela. Ukázalo sa to najmä v poslednom kole. Verím, že do ďalších dní to bude už len lepšie,” vravela Paulína Fialková. "A že som najlepšia Slovenka? Teším sa, ale Nasťa to mala na strelnici veľmi ťažké,“ podotkla na adresu dvojnásobnej olympijskej šampiónky.

Šprint biatlonistiek na ZOH v Pjongčangu Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Anastasia Kuzminová na trati šprintu v Pjongčangu.

V krútiacom sa nárazovom vetre staršia zo sestier Fialkových ukázala pevné nervy na strelnici – minula jediný z desiatich pokusov. Ak by mala o čosi lepšie nohy – najmä v závere – mohla pomýšľať na medailu. Jedenáste miesto však berie ako veľkú vzpruhu do svojho biatlonového pokračovania v Pjongčangu.

„Necítim sa vinná, že som urobila jednu chybu. Vo veternej lotérii sa to pri streľbe ani poriadne nedalo ukontrolovať. Mohlo sa to pre mňa skončiť aj oveľa horšie. To, že mi jeden výstrel nepadol, bolo nielen o správnej reakcii, ale aj šťastí športovca. Myslím si, že som správne zareagovala na ležke aj stojke,“ pokračovala Fialková.

Trénerka Anna Murínová bola spokojná s vystúpením svojej zverenky. "Pekne zareagovala na vietor, skorigovala si mieridlá. Strelecky to bolo trochu horšie, ale bola prechladnutá. Verím ešte v zlepšenie. Jedenáste miesto je pekné,“ poznamenala Murínová.

Na otázku, ako vidí šance P. Fialkovej v stíhacích pretekoch, do kterých vybehne s mankom 50 sekúnd na víťazku šprintu Dahlmeierovú, odpovedala: "Šanca je vždy, má ju každý. Zažila som už preteky, v ktorých sa sa Paulína posunula o 30 miest vpred. Na stíhačku hlásia dokonca víchricu, uvidíme.“

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom z denníka Pravda.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Paulína Fialková #Pjongčang 2018