Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Vlha po jej páde vstal od televízora. Severanka ušla pred Pekingom na Srí Lanku

Jej pád z februára 2021 si slovenskí fanúšikovia zaiste pamätajú. Krátko pred štartom Petry Vlhovej v superobrovskom slalome vo Val di Fassa urobila Kajsa Vickhoffová Lieová chybu, ktorá jej privodila vážne zranenia.

26.06.2022 14:47
Kajsa Vickhoffová Lieová Foto: ,
Hrozivý pád Kajsy Vickhoffovej Lieovej.
debata

Predpovede o predčasnom ukončení kariéry sa, našťastie, nepotvrdili. Nórska lyžiarka však utrpela vážnu zlomeninu nohy a poškodila si meniskus v ľavom kolene. Z jej kriku v ochrannej sieti mrazilo.

„Bolo to asi prvýkrát v sezóne, čo som odišiel od televíznej obrazovky. Nemohol som sa na to dívať. Timo Zuzula pri spolukomentovaní pripomenul, že čo to musí byť pre rodičov pretekárky… Zovrelo mi žalúdok, hlavou mi prebehli rôzne veci,“ priznal vtedy pre Pravdu Vlhovej otec Igor.

Ťažký pád Kajsy Vickhoffovej Lieovej v super G Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Ťažký pád Nórky Kajsy Vickhoffovej Lieovej.

Severanka sa snažila držať na optimistickej vlne. „Verila som, že sa dostanem na olympijské hrách,“ uviedla 23-ročná lyžiarka pre Dagbladet. Lekári rýchlostnej špecialistke povedali, že v auguste bude môcť opäť lyžovať. Termín sa však posúval na ďalšie mesiace a jej frustrácia narastala.

Nakoniec sa ukázalo, že má 15-percentnú šanca na účasť v Pekingu. V januári zistila, že to nebude fungovať. A prípadné unáhlenie štartu pri tom, že by nebola stopercentne fit, by mohlo byť fatálne.

Olympijského sna sa 23-ročná zjazdárka vzdala prihliadajúc na ďalšiu kariéru.

Držiteľka zatiaľ jedného pódiového umiestnenia (2. miesta v Garmischi 2021) vo Svetovom pohári nehodlala sedieť doma a pozerať sa na svojich kolegov súťažiacich na športovom sviatku. Zbalila si veci a odletela na Srí Lanku.

„Bolo to o nájdení miesta, kde by som mohla stráviť bláznivý a pohodový čas osamote,“ priznala.

Potrebovala odstup, v exotike strávila dva týždne. Surfovala, užívala si teplé počasie, užívala si tamojšiu divočinu.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Kajsa Vickhoff Lie (@kajsalie)

„Ak celý deň hovoríte o nohe a snažíte a robiť veci, ktoré bolia, pripomína vám to, že ste zranený. Pre hlavu to nie je zábavné,“ dodáva.

V apríli konečne lyžovala bez bolesti. Tvrdí, že z nej spadlo asi 100-kilové bremeno. „V auguste chcem opäť zaútočiť. Byť čo najzdravšia a postupne sa dostať na vytúženú úroveň,“ vyhlasuje.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Svetový pohár v alpskom lyžovaní #Kajsa Vickhoffová Lieová