Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhovi bolo po jej páde nevoľno. Nórka konečne vystrie nohu

Mala skvelú formu v rýchlostných disciplínach. Bola čiernym koňom viacerých pretekov Svetového pohára. Rozlet Kajsy Vickhoff Lieovej však pribrzdil ťažký pád.

23.04.2021 20:59
Kajsa Vickhoffová Lieová Foto: ,
Hrozivý pád Kajsy Vickhoffovej Lieovej.
debata

Počas februárového superobrovského slalomu Svetového pohára vo Val di Fassa nórska lyžiarka spadla a zastavili ju až ochranné siete. Jej krik neveštil nič dobré…

"Bolo to asi prvýkrát v sezóne, čo som odišiel od televíznej obrazovky. Nemohol som sa na to dívať.

Timo Zuzula pri spolukomentovaní pripomenul, že čo to musí byť pre rodičov pretekárky… Zovrelo mi žalúdok, hlavou mi prebehli rôzne veci," priznal pre Pravdu Igor Vlha.

Vickhoff Lieová si zlomila nohu a poškodila meniskus v ľavom kolene. Dátum návratu do súťažného kolotoča je nateraz otázny.

Kajsa Vickhoffová Lieová Čítajte viac Z ich výkrikov mrazilo. Nórka a Rakúšanka utrpeli zlomeniny

"Obe (po Nórke spadla a skončila v nemocnici aj Rakúšanka Rosina Schneebergerová, pozn.) sú mladé, ktovie ako dlho potrvá, kým sa vrátia.

Majú život pred sebou. Roky sa naháňaš a drieš, aby si skončil na vozíku? Ani sa mi o tom nechce rozprávať…" doplnil šokovaný otec Petry Vlhovej.

Dvadsaťpäťročná Liptáčka mala vo Val di Fassa ísť krátko po Vickhoff Lieovej na trať. Pád 22-ročnej dvojnásobnej juniorskej majsterky sveta na Vlhovej zanechal stopy.

Kým víťazka celkového poradia už zarezáva v Jasnej, prípravy na nový ročník musí Vickhoff Lieová ešte na niekoľko týždňov odložiť.

Vo štvrtok absolvovala tretiu operáciu kolena. Prvej – najnáročnejšej – sa podrobila krátko po pretekoch.

Počas druhej (o tri týždne neskôr) prišli na dôvod, prečo sympatická zjazdárka nedokáže úplne vystrieť koleno. Tento problém vyriešil štvrtkový zákrok.

Ťažký pád Kajsy Vickhoffovej Lieovej v super G Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Ťažký pád Nórky Kajsy Vickhoffovej Lieovej.

"Zlomila som si píšťalu a ihlicu medzi dvomi vrchnými prackami na lyžiarke. K tomu som utrpela zlomeninu vrchnej časti holennej kosti, čo spôsobilo poškodenie menisku.

Museli mi odobrať kúsok kosti z bedra, dať ho na vrch kosti a zašiť meniskus. Okrem troch kovových výstuží v nohe som prišla o zub.

Po troch týždňoch sa objavili pod mojim kolenom úlomky kostí. Tie mi znemožňovali úplne vystrieť koleno.

Takže som tento týždeň absolvovala malý zákrok, aby sme ich vybrali," opísala svoje zdravotné útrapy Vickhoff Lieová na Instagrame.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Kajsa Vickhoff Lie (@kajsalie)

Mladá nórska reprezentantka je aj napriek všetko dobre naladená a nevie sa dočkať návratu.

„Je to len zastávka v boxoch. Tento víkend si zvyknem a potom sa pustím do niekoľkomesačnej rehabilitácie,“ uzavrela Vickhoff Lieová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #alpské lyžovanie #Igor Vlha #Kajsa Vickhoffová Lieová #Rosina Schneebergerová