Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Obdivujem vás, vravela Vlhovej so Shiffrinovou. Teraz plní sľub, ktorý im dala

Petra Vlhová pretína cieľovú pásku, ale už krátko pred ňou bolo všetko jasné. Slovenka víťazí a deklasuje konkurenciu.

22.02.2021 06:27
Petra Vlhová Foto: ,
Víťazka Katharina Liensbergerová, vľavo druhá Petra Vlhová a vpravo bronzová Mikaela Shiffrinová.
debata (2)

Slalom v Záhrebe má svoje čaro a jedno veľké špecifikujem. Nikde vo Svetovom pohári alpských lyžiarok sa nejde jedno kolo tak dlho.

Pre porovnanie – na nedávno skončených majstrovstvách sveta v Cortine d'Ampezzo – trvalo prvé kolo necelých 50 sekúnd a druhé o niekoľko sekúnd dlhšie. V Záhrebe majú aj tie najlepšie čo robiť, aby sa s jednou jazdou zmestili pod minútu.

Vlani sa chorvátskou metropolou prehnala slovenská víchrica z Liptova. Vlhová dokonale využila svoju vynikajúcu fyzickú formu i dĺžku trate a vyhrala o 1,31 sekundy pred druhou Mikaelou Shiffrinovou a 3,49 s pred Katharinou Liensbergerovou.

„Keď som v cieli videla tie rozdiely, povedala som si: Fúha, to je veľa,“ neskrývala Vlhová na tlačovej konferencii. „Sme s Mikaelou inde, ako ostatné dievčatá.“

Pritakala aj Shiffrinová, ktorá športovo uznala kvality víťazky.

Slalom na MS aj so striebornou Petrou Vlhovou Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová so striebornou medailou zo slalomu.

„Je mi cťou, že som súčasťou tohto boja. Málokto dokáže vyrovnať množstvo a kvalitu práce, ktorú odvádza môj tím. Vlhovci sú toho schopní, preto majú môj rešpekt,“ vravela Shiffrinová.

Veľmi silno však zarezonovali slová tretej Liensbergerovej. Vtedy 22-ročná Rakúšanka nepôsobila skleslo, práve naopak.

"Veľmi si užívam, že môžem byť vedľa dvoch najlepších slalomárok súčasnosti. Vďaka nim viem, kam sa ešte dá posunúť. Ukazujú mi, že moje výkony nie sú dostatočné.

Majú môj obdiv. Sú pre mňa motiváciou, aby som sa raz dostala na ich úroveň. Verím, že sa mi to podarí," sľúbila rakúskym priaznivcom Liensbergerová.

Odvtedy ubehol viac ako rok a znova sa ukazuje, že v živote je možné všetko. Po sobotňajšom slalome na svetovom šampionáte sa nehovorilo o ničom inom, ako o dominancii Liensbergerovej.

Rakúšanka naložila Vlhovej sekundu a Shiffrinovej dve. Bola najlepšou na svahu, čo uznali aj obe súperky.

Kariéra Petry Vlhovej Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
S bratom Borisom sú spolu neustále už od detstva.

„Na zlato to dnes nebolo, Katharina je veľmi silná,“ priznala Vlhová. „Gratulujem jej, ukázala obrovskú túžbu uspieť,“ pridala sa Shiffrinová na tlačovej konferencii.

Milovníčka klasickej hudby Liensbergerová ukázala na majstrovstvách sveta vynikajúcu formu a odišla domov ako najúspešnejšia lyžiarka zo všetkých.

Okrem zlata zo slalomu, vyhrala spoločne s Taliankou Martou Bassinovou aj paralelný obrovský slalom a má aj bronz z obrovského slalomu.

"Pred sezónou som si dala cieľ, že zabojujem o niektorú z medailí a pokúsim sa zaútočiť na malý krištáľový glóbus v slalome.

Mám tri cenné kovy a vo Svetovom pohári je to tesné. Prežívam najlepšie obdobie kariéry," priznala rodáčka z Felkirchu.

Hoci je majsterkou sveta v slalome, vo Svetovom pohári ešte nikdy nezvíťazila. Napriek tomu bude pre Vlhovú najväčšou vyzývateľkou v boji o malý glóbus v najtočivejšej disciplíne. O dva roky mladšia Rakúšanka má lepšiu formu, ale aj štyridsať bodovú stratu.

Bitka o glóbusy vrcholí…

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #Katharina Liensbergerová