Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhovú a spol. na trať nepustili. Dostanú sa k ostrému zjazdu?

Nepriaznivé poveternostné podmienky sa postarali o zrušenie štvrtkového tréningu alpských lyžiarok na sobotný zjazd Svetového pohára v nemeckom Garmisch-Partenkirchene.

28.01.2021 14:01 , aktualizované: 16:53
Garmisch-Partenkirchen Foto: ,
Zasnežený Garmisch-Partenkirchen na snímke z 18. januára 2021.
debata (2)

S číslom tri sa v ňom mala predstaviť slovenská reprezentantka a líderka celkovej klasifikácie seriálu Petra Vlhová. Zjazdovka Kandahar sa stala riziková po napadnutí novej vrstvy snehu.

Situáciu na trati navyše mohol skomplikovať aj silný nárazový vietor a mrznúci dážď, organizátori sa preto rozhodli tréning zrušiť, informovala agentúra APA.

Štart najprv stanovili na 11.00 h, neskôr na 11.30 h a napokon tréning úplne zrušili. Zjazdárky by mali byť v akcii aspoň v piatok, keď je na programe druhý tréning, v tomto prípade prvý.

Podľa webu ORF predpoveď počasie na najbližšie dni v Garmisch-Partenkirchene rovnako nie je priaznivá.

Podľa pravidiel FIS lyžiarky musia absolvovať pred ostrým zjazdom aspoň jeden meraný tréning.

Sobotňajší zjazd a nedeľňajší super G budú v poradí dvadsiate prvé a dvadsiate druhé preteky aktuálnej sezóny Svetového pohára žien z 33 plánovaných.

Petra Vlhová má na čele SP náskok 100 bodov pred Švajčiarkou Michelle Gisinovou a 136 bodov pred ďalšou švajčiarskou zjazdárkou Larou Gutovou-Behramiovou.

„Dnes by to na svahu nebolo bezpečné. Pokiaľ by sa nemohol uskutočniť ani zajtrajší tréning zjazdu, uvažuje sa, že by sa v sobotu aj v nedeľu jazdilo super G,“ povedal pre Sportnet Matteo Baldissarutti, asistent trénera Livia Magoniho a servisman Vlhovej tímu.

Muži, ktorí stoja za úspechom Petry Vlhovej Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Igor Vlha - manažér tímu.
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Garmisch-Partenkirchen #Svetový pohár v alpskom lyžovaní