Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Únava vraj bola len zdanie. Vlhová je fit a pripravená na dnešný zjazd

Dva menej vydarené obrovské slalomy v Slovinsku, krátka pauza a rýchly presun o pár sto kilometrov ďalej. Do Crans Montany.

22.01.2021 05:00
Vlhová Courchevel Foto: ,
Petra Vlhová.
debata

Petra Vlhová je uprostred najdôležitejšej časti lyžiarskej sezóny. Od piatka do nedele absolvuje ďalšie trojo pretekov Svetového pohára.

Začne dnešným zjazdom (mal sa začať o 10.00, je presunutý na 13:15), zajtra si dá repete (10.00) a v nedeľu sa so švajčiarskym strediskom rozlúči v super G (12.00, všetko odvysiela RTVS). Práve v ňom má najväčšiu šancu uspieť.

Hviezdna slovenská lyžiarka bude brániť svoj náskok v boji o veľký krištáľový glóbus. Na jeho čele má pred Michelle Gisinovou už iba 60-bodový náskok. Švajčiarka z neho výrazne ukrojila pred týždňom v Kranjskej Gore.

Pozrite si štartovku dnešného zjazdu:

zväčšiť Štartová listina piatkového zjazdu v Crans... Foto: fis-ski.com
štartovka1 Štartová listina piatkového zjazdu v Crans Montane (1. časť).
zväčšiť Štartová listina piatkového zjazdu v Crans... Foto: fis-ski.com
štartovka2 Štartová listina piatkového zjazdu v Crans Montane (2. časť).

Vlhová skončila v dvoch obrovských slalomoch na 4., resp. 10. mieste, jej súperka bola zakaždým na pódiu. Naopak, rodáčka z Liptovského Mikuláša na ňom chýbala už päťkrát v rade. „Takto to nechcem,“ vravela so sklamaným hlasom.

Slabšia forma? Únava? Vlhová po víkende v Slovinsku vyzerala, akoby mala vybité baterky. Sklamaná a predovšetkým vyšťavená.

Boris Vlha: Už je to za nami

To všetko vraj bolo len zdanie. Jej brat Boris, ktorý je od počiatku kariéry členom tímu, takéto úvahy odmieta.

„Možno to tak vyzeralo, ale ustatá určite nebola. Azda len sklamaná z výsledku, unavená psychicky. Ale je to už za nami. Cíti sa dobre, je 100-percentne fit a pripravená na ďalšiu porciu pretekov,“ povedal pre Pravdu.

Vlhová napokon tieto slová potvrdzuje. V stredajšom zjazdárskom tréningu zašla výborne a skončila ôsma iba sekundu za víťazkou. Včera sa s dvojsekundovým mankom delila o 22. priečku. Jej najväčšia konkurentka Gisinová bola v oboch prípadoch ďaleko za Slovenkou.

Mimochodom, Pravda tento týždeň požiadala o rozhovor s rodáčkou zo Samedanu. Mediálny atašé tímu Jérôme Krieg však naznačil, že Vlhovej rivalka v tejto chvíli nemá čas.

„Pre Michelle nikdy nebolo cieľom útočiť na prvé miesto v celkovom hodnotení Svetového pohára. O takom čomsi len snívala. Berie to rad za radom. Ako sa vraví – od pretekov k pretekom, kolo za kolom. Petru nevníma ako rivalku,“ doplnil v odpovedi.

Či to však nebola iba zdvorilostná fráza, ukážu najbližšie dni a týždne. Lebo 60-bodový náskok je otázkou už iba jediných pretekov.

debata chyba
Viac na túto tému: #lyžovanie #Petra Vlhová #zjazd #Crans Montana #SP