Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Musela pribrzdiť, aby neskončila v sieťach. Vlhová je živá a zdravá

Petra Vlhová nezabodovala v druhom zjazde sezóny Svetového pohára. Obsadila delenú 33. priečku spoločne s Rakúšankou Christinou Scheyerovou.

19.12.2020 12:00 , aktualizované: 12:42
Petra Vlhová Foto: ,
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová počas zjazdu Svetového pohára vo francúzskom stredisku Val d'Isere.
debata (16)

Líderka elitného seriálu alpských lyžiarok stratila na víťaznú Sofiu Goggiovú z Talianska stratila 2,58 sekundy. Druhá skončila Švajčiarka Corinne Suterová, tretia bola Američanka Breezy Johnsonová.

"Neviem, či to bolo rýchlejšie oproti včerajšku, ale ja som sa cítila lepšie. Mala som aj lepšie pasáže, najmä navrchu. Som v cieli živá a zdravá.

Moje lyže boli dobre pripravené. Musím ísť na nich trochu rýchlejšie. Uvedomila som si, že vrchná časť tohto zjazdu je technickejšia. Som tam schopná držať s konkurenciou­ krok.

Potom prídu pasáže, kde musím púšťať lyže. Niekedy som aj šťastná, že neviem tak riskovať, lebo by sa mohlo niečo stať," vravela pre RTVS Vlhová.

Kariéra Petry Vlhovej Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
S bratom Borisom sú spolu neustále už od detstva.

Na trať sa vybrala so štartovným číslom štyri. Začala solídne, ale strata na líderku Goggiovú postupne narástla.

Vlhovej sa síce podarilo predstihnúť priamu konkurentku v boji o veľký krištáľový glóbus Martu Bassinovú, ktorej jazda príliš nevyšla, ale v bodovom vyjadrení to nehrá žiadnu rolu.

Naopak, darilo sa jej druhej sokyni – Michelle Gisinová obsadila 9. priečku a stiahla stratu na Vlhovú o 29 bodov.

„Petre chýbajú kilometre, ale každým jedným zjazdom sa to bude zlepšovať. Je to evolúcia,“ povedal v RTVS lyžiarsky expert Timotej Zuzula.

V piatkovom zjazde získala Vlhová päť bodov za 26. priečku. Na víťaznú Corinne Suterovú stratila takmer dve a pol sekundy.

"Musím to viac jazdiť a pôjde to. V piatok som spravila chybu a prišla som aj o istotu. Nešla som čisto, musela som si pribrzdiť, aby som neskončila v sieťach…

Dnes som sa cítila istejšia. Mám tú rýchlosť v sebe. Potvrdila som to už v minulej sezóne. Keď získam istotu a rýchlosť, môžem sa zlepšovať," doplnila Vlhová.

Doteraz sa v rámci Svetového pohára predstavila v 7 zjazdoch. Najlepšie výsledky dosiahla v predošlej sezóne a najmä v zjazdoch na technickejší tratiach – štvrté miesto v Crans Montane, šieste v Bansku či ôsme na zjazdovke Kandahar v Garmisch-Partenkirchene.

Posledné preteky pred Vianocami absolvuje Vlhová už zajtra. Svoju púť vo Val d'Isère ukončí superobrovský, slalomom (11.00).

„Teším sa, lebo to bude pomalšia trať a budem tam môcť využiť svoju techniku. Musím si urobiť dobrú prehliadku. Spravím maximum pre dobrý výsledok,“ uzavrela Vlhová.

Výsledky sobotného zjazdu SP vo Val d'Isere:
1. Sofia Goggiová (Tal.) 1:44,70 min, 2. Corinne Suterová (Švaj.) +0,24 s, 3. Breezy Johnsonová (USA) +0,27, 4. Kajsa Vickhoffová Lieová (Nór.) +0,33, 5. Kira Weidleová (Nem.) +0,59, 6. Ramona Siebenhoferová (Rak.) +0,64, 7. Ester Ledecká (ČR) a Ilka Štuhecová (Slovin.) +0,75, 9. Michelle Gisinová (Švaj.) +0,77, 10. Marie-Michele Gagnonová (Kan.) +0,88, …, 33. Petra VLHOVÁ (SR) +2,58

Celkové poradie SP (po 8 súťažiach): 1. VLHOVÁ 425 bodov, 2. Gisinová 298, 3. Mikaela Shiffrinová (USA) 275, 4. Marta Bassinová (Tal.) 273, 5. Goggiová 266, 6. Federica Brignoneová (Tal.) 248

Poradie v zjazde (2): 1. Goggiová a Suterová 180 bodov, 3. Johnsonová 120, 4. Štuhecová 86, 5. Ledecká 76, 6. Weidleová 69, …, 30. VLHOVÁ 5

© Autorské práva vyhradené

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní 2020/2021 #Marta Bassinová