Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Definitívny návrat Mikaely. Talianky budú hrýzť, no je tu Slovenka

Ohlasy médií na suverénne víťazstvo americkej lyžiarky Mikaely Shiffrinovej v pondelkovom obrovskom slalome v Courcheveli.

14.12.2020 22:11
debata (3)
Dojatá Mikaela Shiffrinová v cieli obrovského... Foto: SITA/AP, Marco Trovati
Mikala Shiffrinová Dojatá Mikaela Shiffrinová v cieli obrovského slalomu v Courcheveli.

orf.at: Opäť našla cit pre pretekanie a odrazila útok Talianok. Mikaela Shiffrinová v pondelok neoslávila len 67. triumf vo Svetovom pohári, ale aj comebackové víťazstvo. Americká hviezda skončila minulú sezónu predčasne a po návrate hľadala formu.

AP: Mikaela Shiffrinová vyhrala v slnečných francúzskych Alpách prvé preteky SP od smrti otca. Američanka často hovorila o svojom smútku a hľadala motiváciu. Svojím 67. víťazstvom sa posunula na tretie miesto historických tabuliek a vyrovnala Marcela Hirschera.

Pred nimi je Lindsey Vonnová (82 výhier) a Ingemar Stenmark (86). Líderka Svetového pohára Petra Vlhová v zložitom úseku nedokončila, od cieľa ju delili štyri bránky.

Dojatá Mikaela Shiffrinová po víťazstve Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Dojatá Mikaela Shiffrinová v cieli...

kurier.at: Mikaela Shiffrinová vo Svetovom pohári vyrovnala Marcela Hirschera. Najrýchlejší čas v 2. kole zaznamenala Katharina Liensbergerová, ktorá skončila piata, Stephanie Brunnerová bola po prvej jazde štvrtá. Celková líderka SP Slovenka Petra Vlhová a sobotňajšia víťazka obráku Talianka Marta Bassinová nedokončili.

Neveitalia: Mikaela Shiffrinová (ktorá nebude vo Val d'Isère) definitívne vstupuje do hry. Petra Vlhová stála na pódiu päťkrát v piatich pretekoch, no teraz skončila za Američankou.

Vieme, že tá sa bude sústrediť na technické disciplíny, no nemôžeme ju vyškrtnúť spomedzi adeptiek na veľký glóbus. Brignoneová a Bassinová budú pri preladení na rýchlostné disciplíny pripravené hrýzť, no Vlhová vo Val d'Isère nebude chýbať…

L'Equipe: Mikaela Shiffrinová pred dnešným úspechom naposledy triumfovala v januári – len niekoľko dní pred tragickou smrťou jej otca. Päťnásobná majsterka sveta sa zdôverila, že si prešla ťažkým obdobím a priznala, že na začiatku sezóny nie je na top úrovni.

Tessa Worleyová dala zabudnúť na 12. priečku zo soboty a bravúrne zareagovala, čo jej vynieslo pódium.

MTI: Najväčšia lyžiarska hviezda súčasnosti Mikaela Shiffrinová sa dočkala víťazstva po 323 dňoch v odloženom obrovskom slalome v Courcheveli. V cieli sa rozplakala a poskytla rozhovor, v ktorom zdôraznila, že z tohto úspechu má úžasné pocity.

V celkovom hodnotení SP zostala prvá Petra Vlhová, ktorá nedokončila prvé kolo, Talianka Marta Bassinová vypadla v druhom.

iDnes.cz: Američanka Mikaela Shiffrinová oslavuje prvé víťazstvo v sezóne a celkovo 67. v kariére. Tým sa dotiahla v historických tabuľkách na tretieho Rakúšana Marcela Hirschera. Je to zároveň jej premiérový triumf od februárového úmrtia otca.

Suverénka úvodu sezóny a vedúca žena priebežného poradia SP Petra Vlhová prvýkrát v ročníku chýbala na stupňoch víťazov a po vypadnutí v prvom kole nebodovala.

Majsterka sveta v obrovskom slalome pri svojej jazde v prvom kole na Shiffrinovú strácala, na treťom medzičase päť desatín, nakoniec minula predposlednú bránku. Pred vypadnutím mala z piatich pretekov v sezóne tri výhry a dve tretie miesta.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová