Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pády či rola favoritky? Vlhová sa nebojí

Balenie kufrov po pretekoch. Cesta autom. Regenerácia. Raňajky. Tréningy. Ďalšie cestovanie a následne aj preteky. Opakujúci sa rytmus pretekov Svetového pohára v alpskom lyžovaní má niekedy od zábavy poriadne ďaleko. S víťazstvami či rôznymi aktivitami mimo prísnu športovú životosprávu sa znáša lepšie.

15.02.2020 05:00
Petra Vlhová. Foto: ,
Neriešim, či tu je Mikaela, vraví koncentrovaná Petra Vlhová.
debata (6)

Petra Vlhová si pred sobotným obrovským slalomom (prvé kolo o 10.00, druhé o tri hodiny) aj nedeľným klasickým slalomom (10.15 a 13.45) dopriala oboje. A pri okolnostiach, ktoré momentálne v ženskom bielom cirkuse panujú, môže aj vďaka nim zažiť víkend, aký ešte nikdy v živote.

Pôjde na nových lyžiach?

Hoci ju presun pretekov z Mariboru do Kranjskej Gory nepotešil, Vlhová prišla do nového dejiska v dobrej nálade. Priznala, že má za sebou kvalitný trojdňový tréning v Taliansku a v talóne aj ďalšie tromfy.

VIDEO: Trať Petry Vlhovej v Kranjskej Gore
Video

"Jeden deň sme trénovali slalom, druhý obrovský slalom, v posledný obe disciplíny. O čosi viac sme však trénovali obrovský slalom, lebo v slalome sa cítim dobre. V dlhšom oblúku potrebujem doladiť ešte nejaké detaily,“ povedala v piatok Vlhová slovenským médiám.

Krátko predtým absolvovala tréning na nových lyžiach. Novinka od jej sponzora jej dodáva väčšiu rýchlosť. Zatiaľ ju však nie vždy vie využiť vo svoj prospech. A preto definitíva, či v nich nastúpi do sobotných pretekov, padne až krátko pred štartom.

"Je 60-percentná šanca, že si ich v sobotu obujem. Tieto lyže sú trošku stabilnejšie a rýchlejšie. Ide však o to, ako ich viem ovládať. Niekedy sa mi to darí, niekedy nie. Na piatkovom tréningu sa mi však na nich jazdilo veľmi dobre,“ vysvetlila.

Je to už mesiac, čo Vlhová naposledy v pretekoch stála na krátkych slamových lyžiach. A veru, bolo to ďalšie víťazné predstavenie vo Flachau.

Na o niekoľko desiatok centimetrov dlhších lyžiach na obrovský slalom sa zasa 18. januára 2020 tešila z víťazstva v talianskom Sestriere spoločne s Federicou Brignoneovou – momentálne najväčšou súperkou v boji o druhé miesto v celkovom hodnotení Svetového pohára.

Má drobné zranenie

Odvtedy sa jazdili iba rýchlostné disciplíny. V Bansku i Garmisch-Partenkirchene predviedla Vlhová potenciál, ale na návrat k technickým disciplínam sa tešila.

„V Bansku som si to užívala. V Ga-Pa to bolo skôr na hrane. Tým, že tieto disciplíny normálne nejazdím, bolo pre mňa náročné sústrediť sa na štart a nevnímať, že pretekárky predo mnou mali pády,“ priznala Vlhová.

Kto si však myslí, že cieľavedomú Liptáčku vyľakali, je na omyle… "To určite nie, ešte viac ma to nabudilo. Hovorila som si, že sa predsa nemôžem báť. U mňa to malo opačný efekt,“ prekvapila Vlhová.

Avšak pády sa jej v tejto sezóne nevyhýbajú. V úvode sezóny niekoľkokrát spadla na lyžiach, začiatkom týždňa zasa na korčuliach. S bratom Borisom sa v Dobbiacu, kde sa Vlhová pripravovala na preteky v Kranjskej Gore, prechádzali po meste a zbadali ľadovú plochu.

„Pri korčuľovaní som spadla. Trochu to bolí, ale je to v pohode. Uvedomila som si, že zle sa môže stať veľmi rýchlo, takže do konca sezóny vynechávam všetky športy okrem lyžovania,“ prisľúbila Vlhová.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

...weather is not always perfect, but if u have good people around, sunshine is not necessary ❄️

Príspevok, ktorý zdieľa Petra Vlhova (@petravlhova13),

Na náročnej trati, ktorú v ostatnom období viac využívajú muži, bude pri absencii Mikaely Shiffrinovej v slalome najväčšou favoritkou na víťazstvo. Ak by tento post potvrdila a triumfovala aj v obrovskom slalome, dosiahla by ďalší kariérny míľnik. Dve víťazstva za sebou v jednom stredisku, ale v dvoch rôznych disciplinách.

„Všimla som si, že Mikaela chýbala už na tréningu. Neriešim však, či tu je. Sústredím sa vždy na seba. Určite budem veľkou favoritkou v slalome, ale to mi neprekáža,“ rozlúčila sa Vlhová.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #SP v obrovskom slalome #Kranjska Gora