Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Magoni má odvážny plán. Zaútočí Vlhová na senzačné víťazstvo?

Keď mala naposledy obuté dlhé lyže na rýchlostné disciplíny, zažila šťastie v nešťastí.

24.01.2020 05:00
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová.
debata (2)

„Nebola to žiadna sranda,“ vravela Petra Vlhová po predčasnom konci alpskej kombinácie v Zauchensee.

Odopnutá lyža v rýchlosti viac ako sto kilometrov za hodinu ňou naozaj nie je. Všetko však dobre dopadlo. A tak slovenskú alpskú lyžiarku čakajú od piatka do nedele ďalšie preteky vo Svetovom pohári.

V rýchlosti sa cíti dobre

Najprestížnejší kolotoč sa z talianskeho Sestriere, kde vyhrala obrovský slalom, presunul na Balkán. V bulharskom stredisku Bansko sú v priebehu troch dní naplánované dva zjazdy (v piatok a sobotu od 9.45) a jeden superobrovský slalom (v nedeľu o 9.15).

„Vraj som bola celkom rýchla, takže ma predčasný koniec v super G mrzí. V prvom momente som chcela najmä zabrzdiť. Našťastie, dobre to dopadlo,“ vravela Vlhová po neúspešnom útoku na víťazstvo v alpskej kombinácii v Zauchensee.

Na predĺžený víkend s rýchlostnými disciplínami sa naladila desiatym miestom vo včerajšom tréningu. Na víťazku Joanu Hählenovú stratila 1,65 sekundy.

Potvrdila svoje slová zo Záhrebu, že sa na iný štýl súťaženia teší. Navyše, po dlhšom čase nebude v pozícii jednej z favoritiek.

„Chcem zobrať nejaké body do celkového hodnotenia,“ potvrdila Vlhová.

Jedným z dôležitých motívov troch nadchádzajúcich pretekov je podľa trénera Livia Magoniho nestratiť na líderku Svetového pohára Mikaelu Shiffrinovú príliš veľa bodov.

„Petra má za sebou niekoľko výborných tréningov v Taliansku i Bulharsku. V rýchlosti sa cítila dobre. Čakajú nás dva zjazdy a jeden superobrovský slalom. Verím, že budeme úspešní,“ netajil nemalé ambície.

Trať jej vyhovuje

Rodák z talianskeho Selvina v nich bol veľmi konkrétny. Svoju zverenku postavil – ako býva zvykom – pred odvážny plán, ktorý by mal podľa jeho slov v nedeľňajšom super G vyvrcholiť aj útokom na najvyššie priečky.

„Plán je jasný. Radi by sme získali zhruba päťdesiat bodov. Dokonca, ak zvládne štvrtkový test trate na tréningu, môžeme sa dočkať skvelej nedele v super G. Trať v Bansku Petre vyhovuje. Podľa mňa je schopná aj zvíťaziť,“ doplnil Magoni.

Už dlho sa hovorí o tom, že v Liptáčke drieme obrovský potenciál v rýchlostných disciplínach. Predviedla ho napríklad vlani na majstrovstvách sve­ta.

Petra Vlhová. Foto: SITA/AP, Marco Trovati
Petra Vlhová Petra Vlhová.

V Aare vďaka výbornému výkonu v zjazde položila základ svojho premiérového individuálneho cenného kovu na svetovom šampionáte. Zlato jej ušlo veľmi tesne, o tri stotiny sekundy prehrala so Švajčiarkou Wendy Holdenerovou.

„Nebolo pre mňa prekvapenie, že zjazd zašla takýmto štýlom. V Petriných silách však bolo zvíťaziť. V slalome neprešla testom. Nešla tak, ako ju poznám,“ vravel po pretekoch perfekcionista Magoni.

Naplní jeho zverenka odvážny bulharský plán?

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #zjazd #Svetový pohár v alpskom lyžovaní