Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nevídaný prepadák. Shiffrinová: Nemôžem zakaždým zvíťaziť

Obrovský slalom vo francúzskom stredisku Courchevel absolútne nevyšiel vedúcej lyžiarke seriálu a úradujúcej olympijskej šampiónke v tejto disciplíne Mikaele Shiffrinovej. Skončila až sedemnásta.

17.12.2019 16:54
Mikaela Shiffrinová Foto: ,
Sklamaná Mikaela Shiffrinová v cieli obrovského slalomu v Courcheveli.
debata (5)

Mimo hry bola už po prvom kole, keď skončila devätnásta a celkovo stratila na víťazku 1,65 sekundy.

Vlhová v tejto súvislosti v cieli 1. kola pre RTVS povedala: „Je teplo a podmienky sú tu všelijaké. Ona tiež nie je stroj, prvé kolo pokazila, ale v druhom pôjde naplno.“

Nakoniec si polepšila len mierne. Bez viditeľnej chyby si pripísala svoj najhorší výsledok v dejisku, kde triumfovala v štyroch súťažiach SP za sebou vrátane predchádzajúcich dvoch „obrákov“.

„Vlastne nič nebolo zlé. Jednoducho som si len myslela, že idem rýchlejšie. Nemôžem zvíťaziť zakaždým, nedá sa povedať, že keď nevyhrám, tak som musela urobiť chybu. Súperky skrátka boli rýchlejšie. Niekedy je na vine lyžiar a nie materiál,“ povedala Shiffrinová, ktorá prvýkrát v sezóne skončila v technickej disciplíne mimo stupňa víťazov.

Sedemnáste miesto je jej najhoršie umiestnenie v obrovskom slalome v rámci Svetového pohára od 24. miesta v marci 2014 v Aare.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní