Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Ponaháňa Vlhovú? Senzácia zo Söldenu zmenila názor, do zámoria vycestuje

Víťazka úvodného obrovského slalomu ženskej časti Svetového pohára Alice Robinsonová nebola počas svojho triumfu v Söldene zdravotne v poriadku.

26.11.2019 12:29
Robinsonová Foto: ,
Alice Robinsonová v Söldene senzačne zvíťazila.
debata

Iba 17-ročná Novozélanďanka absolvovala víťazné preteky s pomliaždeným kolenom z predchádzajúceho pádu v tréningu a predpokladala, že doliečenie zranenia jej bude trvať aspoň mesiac.

Pôvodne sa teda nechystala štartovať v najbližšom obrovskom slalome SP v americkom Killingtone (30.11.), no táto informácia už neplatí. Po tréningu v Colorade sa rozhodla, že do Killingtonu pocestuje.

„Absolvovala som pár tréningových dní v Colorade a nemala som žiadne opuchy ani bolesti. Môj stav sa zlepšil, takže mením plán a cestujem do Killingtonu. Ešte pár dní budem trénovať a v piatok sa rozhodnem, či v sobotu pôjdem do pretekov,“ uviedla Alice Robinsonová na svojom instagramovom profile.

Pôvodne chcela dať úradujúca juniorská majsterka sveta na radu lekárov a sústrediť sa na kvalitnú rehabilitáciu a tréningy. Do kolotoča Svetového pohára sa mala zapojiť až v decembri v Európe.

Robinsonová na sklonku októbra v Söldene šokujúco ovládla prvý obrovský slalom novej sezóny pred americkou favoritkou Mikaelou Shiffrinovou a dvojnásobnou svetovou šampiónkou v tejto disciplíne Francúzkou Tessou Worleyovou.

Úradujúca majsterka sveta Slovenka Petra Vlhová skončila štrnásta, keď sa na jej jazdách prejavilo kondičné manko z letnej prípravy. Vlhová by mala v Killingtone počas nadchádzajúceho víkendu absolvovať okrem obrovského slalomu aj slalom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Alice Robinsonová