NÁZOR: Iná liga

Michal Gavroň | 07.01.2020 22:26
Petra Vlhová, Mikaela Shiffrinová Foto: ,
Petra Vlhová v objatí s Mikaelou Shiffrinovou.
Márne by ste vo svete športu hľadali väčšiu rivalitu medzi ženami, aká v posledných mesiacoch panuje medzi Petrou Vlhovou a Mikaelou Shiffrinovou.

Dve ženy rovnakého veku, rozdielneho razenia a úplne odlišných podmienok, v ktorých vyrastali, udivujú svet zasnežených zjazdoviek.

Američanka tie elitné vo Svetovom pohári brázdi od roku 2011. Vlhová začala o rok neskôr. Po neľahkej ceste na vrchol sú teraz obe v najtechnickejšej disciplíne niekde inde ako konkurentky. Občas sa stane, že sa k nim niektorá z nich trochu priblíži. V slalome to väčšinou dopadne jasným víťazstvom Shiffrinovej. Ako jediná jej pravidelne dokáže konkurovať Vlhová. Zriedka ju zdolá či vypadne, občas je to veľmi tesné, väčšinou je odstup výraznejší.

V Záhrebe to bolo iné. Liptáčka rok čakala na ďalší triumf, ale oplatilo sa. Rodáčke z Colorada nadelila viac ako sekundu. Kráľovná slalomu niečo také ešte nezažila.

O sedem dní sa medzi najhustejšie osadenými bránkami stretnú opäť. Vlhová s túžbou zapísať Flachau do svojej kroniky ako prvé stredisko, kde triumfovala dvakrát.

Shiffrinová zasa chce odplatu i spraviť ďalší krok k zisku siedmeho malého glóbusu v slalome. Po smoliarskom vypadnutí Vlhovej v Levi a momentálnom náskoku 120 bodov môže byť kľúčový.

Obe znova ukážu, že jazdia inú ligu, na ktorú sa ostatné súperky dívajú s odstupom i údivom.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ