Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ruské hovädo, vypočul si pri zrode rivality. Medvedeva vyradil Tsitsipas

Grécky tenista Stefanos Tsitsipas a Chorvát Borna Čorič sa stretnú vo finále dvojhry na turnaji ATP Masters 1000 v Cincinnati.

21.08.2022 07:58
Daniil Medvedev Foto: ,
Daniil Medvedev počas zápasu so Stefanosom Tsitsipasom.
debata (3)

Tsitsipas ako štvorka podujatia vyradil v semifinále najvyššie nasadeného Rusa Daniila Medvedeva v troch setoch 7:6 (6), 3:6 a 6:3. Čorič zdolal turnajovú deviatku Brita Camerona Norrieho 6:3 a 6:4.

Medvedev spravil v semifinále až 11 dvojchýb, z toho štyri v šiestej hre rozhodujúceho setu. Tsitsipas sa v ňom potom ujal vedenia 4:2 a duel už dotiahol do úspešného konca.

„Vedel som, že ma v treťom sete čaká čaká úloha, ale využil som, že súperovi nešlo podanie. Zostal som koncentrovaný až do konca,“ uviedol Tsitsipas, ktorý v uplynulých dvoch ročníkoch prehral v Cincinnati v semifinále.

Grék zdolal Medvedeva tretíkrát z desiatich súbojov.

Niektoré médiá, napríklad internetová stránka britského Expressu, pred zápasom pripomenuli rok 2018 a vôbec prvý vzájomný duel tejto dvojice na turnaji v Miami.

Pripomeňme, čo sa stalo. Medvedev sa vtedy tesne po tom, čo porazil Tsitsipasa, usadil na lavičke, keď sa to všetko začalo.

Moskovčan sa postavil a Tsitsipasovi povedal niečo v zmysle „radšej už drž hubu“. Vyzeralo to, že konflikt prerastie do pästnej výmeny.

Empajrový rozhodca chcel zasiahnuť, keď sa zrazu Medvedev pokúsil dostať k svojmu súperovi, pričom Tsitsipasovi opakovane hovoril, nech sa mu pozerá do očí a arbitrovi opakoval, že „to začal on“. Medvedev sa chcel s Tsitsipasom porozprávať, pretože ho Grék nazval „ruským hovädom“.

Aténčan neskôr vysvetlil, ako to bolo. Všetko údajne odštartovalo „prasiatko“, za ktoré sa vraj v Miami Medvedevovi neospravedlnil.

Daniil Medvedev Čítajte aj Ochranka v strehu, znechutenie z otca. Medvedev prehovoril o útoku v zámorí

Zaujímavosťou je, že Tsitsipas má ruský pôvod. Grékova mama je bývalá ruská tenistka Julia Apostoliová (rodená Salnikovová).

V boji o titul čaká Tsitsipasa nenasadený Čorič (až 152. v rebríčku ATP), ktorý sa do finále turnaja ATP Masters dostal opäť po štyroch rokoch.

Dvojhra – semifinále:

Borna Čorič (Chorv.) – Cameron Norrie (V.Brit.-9) 6:3, 6:4, Stefanos Tsitsipas (Gr.-4) – Daniil Medvedev (Rus.-1) 7:6 (6), 3:6, 6:3

Najväčší tenisoví bombardéri v histórii Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Juan Martín del Potro (240 km/h): Najlepší...

Kvitová zabojuje o trofej

Česká tenistka Petra Kvitová sa prebojovala do finále dvojhry na turnaji WTA v Cincinnati.

V semifinále zdolala domácu Američanku Madison Keysovú 6:7 (6), 6:4, 6:3. V boji o titul sa stretne s francúzkou kvalifikantkou Caroline Garciovou, ktorá vyradila šiestu nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska v troch setoch 6:2, 4:6 a 6:1.

Garciová je historicky prvou hráčkou, ktorá sa z kvalifikácie prebojovala až do finále turnaja Masters.

„Neskutočný deň. Toto asi nikto nečakal. Mám tu v Cincinnati za sebou už dlhú cestu a som hrdá, že som sa dostala až do finále,“ uviedla Garciová po stretnutí, ktorého priebeh narušil dážď.

Dvojnásobná wimbledonská šampiónka Kvitová sa bude snažiť o svoje 30. turnajové víťazstvo v kariére, v Cincinnati bola doteraz maximálne v semifinále v rokoch 2012 a 2018.

Dvojhra – semifinále:

Petra Kvitová (ČR) – Madison Keysová (USA) 6:7 (6), 6:4, 6:3, Caroline Garciová (Fr.) – Arina Sobolenková (Biel.-6) 6:2, 4:6, 6:1

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Borna Čorič #Stefanos Tsitsipas