Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ty ruské hovädo, urážal syn ruskej mamky. Uvidí Austrália niečo podobné?

Síce bez svetovej jednotky a najlepšieho hráča na svete v jednom, ale s príbehmi, ktoré píše len sám tenis. Jeden bude mať pokračovanie v semifinále Australian Open. Daniil Medvedev vyzve v boji o finále Stefanosa Tsitsipasa.

27.01.2022 07:00
482276635 Foto:
Daniil Medvedev a Stefanos Tsitsipas.
debata (33)

Tento duel však mal v minulosti aj štipľavú predohru.

Stalo sa to v Miami 2018. Nekompromisný Medvedev sa tesne po tom, čo porazil Tsitsipasa, usadil na lavičke, keď sa to všetko začalo.

Zjavne podráždený Moskovčan sa postavil a Tsitsipasovi povedal niečo v zmysle „radšej už drž hubu“. Vyzeralo to, že konflikt prerastie do pästnej výmeny.

Empajrový rozhodca chcel zasiahnuť, keď sa zrazu Medvedev pokúsil dostať k svojmu súperovi, pričom Tsitsipasovi opakovane hovoril, nech sa mu pozerá do očí a arbitrovi opakoval, že „to začal on“.

Zdá sa, že Medvedev sa chcel s Tsitsipasom porozprávať, pretože ho Grék nazval „ruským hovädom“.

Aténčan neskôr vysvetlil ako to bolo. Všetko údajne odštartovalo „prasiatko“, za ktoré sa vraj v Miami Medvedevovi neospravedlnil.

„Pozeral sa na mňa a povedal mi, aby som sa ospravedlnil za to, čo som spravil. Mal som vtedy tri brejkbaly a mohol som sa vrátiť do zápasu. Potom som už, myslím, nezískal ani gem. Dostal sa mi do hlavy a bol som z toho frustrovaný,“ prezradil Tsitsipas.

„Hovoril mi, že to, čo som spravil, bolo nešportové. Snažil som sa nevenovať tomu pozornosť, lebo som vedel, že to robí s nejakým cieľom. Ale ovplyvnilo ma to. Vybuchol som a povedal som to, čo som povedal. Ľutujem to, ale vtedy som bol naozaj nahnevaný,“ dodal Grék.

Slovník, ktorý kedysi Tsitsipas použil, je o to kurióznejší, že súčasná svetová štvorka má ruský pôvod skrze svoju ruskú matku. Grékova mama je bývalá tenistka Julia Apostoliová (rodená Salnikovová). Mimochodom, pozná sa aj s Medvedevovou mamou Oľgou.

Zdá sa však, že tento konflikt má hlbšie korene.

„Chémia medzi nami určite nie je najlepšia, akú môžete na okruhu nájsť. To sa medzi ľuďmi stáva, nemôžete mať každého rád,“ vysvetlil talentovaný grécky tenista.

Tak čo, dočkáme sa nejakej verbálnej prekáračky aj v piatok?

Medvedev tenis Čítajte viac Medvedev po obrate: Povedal som si, čo by asi robil Novak
33 debata chyba
Viac na túto tému: #Daniil Medvedev #Stefanos Tsitsipas #Australian Open 2O22