Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Djokovič začína éru bez Vajdu. Adresoval mu jasné slová

Je pripravený zabudnúť na kontroverziu ohľadne jeho vakcinačného statusu, zároveň ho čaká štart s novým trénerom. S tým slovenským sa rozišiel po 15 rokoch spolupráce.

11.04.2022 16:51
Marián Vajda Foto:
Marián Vajda s Novakom Djokovičom.
debata (7)

Novak Djokovič nebude chýbať na otváracom turnaji antukovej sezóny.

„Súťaženie mi veľmi chýbalo. Stále cítim motiváciu hrať zápasy a vyzývať najlepších hráčov sveta v boji o trofeje,“ vyhlásila srbská hviezda pred štartom podujatia Monte Carlo Masters, ktorý sa dnes začal v Monaku.

Alex Molčan. Čítajte viac Molčan: Preskočiť Federera v rebríčku? Bolo by to super, aj keď už nehrá

Dvadsaťnásobný grandslamový šampión odohral v tomto roku len jeden turnaj, vo štvrťfinále v Dubaji prehral s Čechom Jiřím Veselým.

V Indian Wells a Miami chýbal, pretože nie je očkovaný proti covidu. To ho stálo aj účasť na Australian Open, kde ho po 11-dňovej mediálnej tiráde deportovali z krajiny.

V Európe sú však aktuálne menej prísne pravidlá ako v USA a v Monaku môže štartovať. Pripravuje sa na Roland Garros, kde zabojuje o 21. grandslamový titul. Toľko ich má aktuálne jeho španielsky rival Rafael Nadal.

Djokovič 1. marca oznámil, že ukončil spoluprácu s Mariánom Vajdom. Slováka nahradil Patrick Mouratoglou, bývalý kouč Sereny Williamsovej .

Carlos Alcaraz Čítajte viac Teraz už dokáže všetko. Z talentu je Alcaraz Dobyvateľ

„Posledných štyri-päť mesiacov bolo náročných, skutočná výzva po mentálnej i emocionálnej stránke. Rozlúčil som sa s ľuďmi, ktorí mi budú chýbať. Ale teraz som tu, pripravený na nový začiatok,“ povedal rodák z Belehradu.

Do 22. mája, kedy sa v Paríži začína Roland Garros, chce byť v čo najlepšej forme.

„Dlhšie som nehral, určite budem potrebovať zopár zápasov, aby som sa dostal do správneho tempa. V Paríži chcem byť stopercentný, ďalší grandslamový titul je veľká motivácia,“ dodal Djokovič.

V Monaku odohrá prvý duel v utorok o 10.00, jeho súperom v 16-finále bude Španiel Alejandro Davidovich Fokina.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Novak Djokovič #Roland Garros 2022