Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovič sa predieral davom. Pozrite sa, čo mu pripravili v Čiernej Hore

Za iných okolností mohol v nedeľu útočiť na rekordný 21. grandslamový titul. Novak Djokovič však zo známych dôvodov túto šancu nedostal a v uplynulých dňoch absolvoval iný program.

29.01.2022 14:30
debata (124)
Novak Djokovič sa stal čestným občanom Budvy Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Novak Djokovič s fanúšikom v Budve.

V piatok, keď sa v Melbourne bojovalo o postup do finále, sa stal čestným občanom čiernohorského mestečka Budva. Nachádza na pobreží Jadranského mora a žije v ňom približne 11-tisíc obyvateľov.

Srb doň osobne zavítal. Pred stretnutím s primátorom v tamojšej radnici ho v uliciach privítali stovky ľudí. Pred vstupom do budovy – pri piesni Raduj sa, srbský ľud – neodmietol tradičné pohostenie. Pozrite si videá:

„Som presvedčený, že Novak Djokovič bude naším hrdým občanom a že tento titul bude preňho rovnako dôležitý ako tie, ktoré získal vo svete,“ uviedol v príhovore primátor Budvy, cituje ho aj portál RT.com.

„Svojimi úspechmi očaril a získal si celý svet. Naplnil nás hrdosťou, šťastím a nadšením. Vyhral tam, kde mnohí padli a zostal človekom,“ pokračoval pred ceremoniálom, v ktorom daroval Srbovi dekrét aj pravoslávnu ozdobu.

Zlatan Ibrahimovič, Novak Djokovič Čítajte viac Prečo ste zaočkovaný? Zlatan vytmavil novinárovi názor na Djokoviča

"Tvrdou prácou si ukázal, ako bojovať za svoju rodinu a svojich ľudí. Nikdy si nerobil rozdiely, preto ťa s láskou a rešpektom môžeme nazvať: náš Nole.

Ďakujeme ti za všetky víťazstvá a radosť, ktorú si nám doprial. Všetkým si nám ukázal, ako musíme bojovať a byť dôstojní," dodal starosta.

Ako sme informovali, Djokovič sa vráti na kurty 21. februára v Dubaji. Účastníci podujatia ATP Tour nemusia byť očkovaní proti ochoreniu COVID-19. Belehradčan ho ovládol už päťkrát.

Novak Djokovič Čítajte viac Je deportácia Djokoviča najväčšou športovou kauzou? A čo Piešťany 1987?
124 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič