Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ako lucky loserka rozplakala Cibulkovú. Do top 10 prvýkrát prenikla Arabka

Keď Ons Jabeurová v roku 2017 zdolala v 2. kole na Roland Garros v Paríži Dominiku Cibulkovú, slovenská favoritka skonštatovala, že proti nadšene hrajúcej tuniskej tenistke nemala vo svojej hre záchytný bod.

15.10.2021 11:13
Ons Jabeurová Foto: ,
Ons Jabeurová.
debata (4)

Cibulková bola vtedy úradujúca majsterka sveta WTA a nasadená šestka turnaja, Jabeurová ako 114. hráčka rebríčka iba „lucky loserka“ z kvalifikácie.

Slovenka si po nevydarenom zápase aj poplakala. "Strašne by som to chcela vrátiť naspäť a veľmi ma to mrzí. Skrátka, asi sú aj také dni. Žiaľ, vyšlo to práve na Roland Garros, môj obľúbený turnaj,“ povzdychla si Cibulková pre slovenské médiá.

Prešli štyri roky a stále lepšia Tunisanka postúpila do semifinále prestížneho turnaja WTA kategórie 1000 v Indian Wells. Vítaným bonusom k triumfu nad Estónkou Anett Kontaveitovou 7:5, 6:3 je posun do najlepšej desiatky svetového rebríčka.

San Diego Tennis Čítajte viac Svetová osmička sa ešte nezaočkovala. Čaká na vakcínu, ktorá má byť veľmi účinná

Pondelkový pohľad na rebríček bude mať aj historický nádych, Jabeurová bude vôbec prvá Arabka v Top Ten v histórii svetových ženských aj mužských renkingov. Pred turnajom v Indian Wells patrila 27-rodáčke z Ksar El Hellar 14. priečka.

"Top 10 je splnený sen, na ktorom som dlho a tvrdo pracovala. Tušila som, že na to mám a jedného dňa to príde.

Teraz pôjde o to, aby som výkonmi dokázala, že si zaslúžim to miesto medzi najlepšími," skonštatovala Ons Jabeurová na oficiálnom webe Ženskej tenisovej asociácie.

Tenisové hviezdy po rokoch... Spoznali by ste ich? Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
25, či 30 rokov je veľa aj málo. V živote...

"Jabeurovej postup nie je náhoda. Proti Kontaveitovej dosiahla 48. víťazstvo v tejto sezóne, viac ich mená na konte žiadna tenistka na okruhu WTA.

Tunisanka má v tomto roku za sebou už niekoľko míľnikov v kariére.

V Birminghame ako prvá arabská žena vyhrala turnaj WTA, ešte predtým na Australian Open 2020 sa ako prvá Arabka dostala do štvrťfinále a zopakovala to na tohtoročnom Wimbledone," skonštatovali na webe WTA.

K tomu treba dodať, že aktuálne v Indian Wells Jabeurová postúpila prvýkrát do semifinále na podujatí WTA 1000, dosiaľ mala na konte len tri štvrťfinálové účasti v tejto vysoko dotovanej kategórii turnajov. Jej súperkou v boji o postup do finále bude Španielka Paula Badosová.

Habšudová, Grafová Čítajte viac Čas nezastavíš. Takto vyzerajú veľké tenisové hviezdy po štvrťstoročí

"Náročný zápas a veľký boj, ale proti Anett je to vždy také. Chcela som sa presadiť svojou hrou, ale súperka ma dobre pozná, preto mi to nechcela dovoliť.

Bolo náročné ťažiť z dropšotov. V závere som si pod tlakom zachovala chladnú hlavu a to rozhodlo. Som vďačná za toto víťazstvo a začína ma zaujímať aj miestny titul," uviedla Jabeurová v dobrej nálade.

Tunisanke zároveň patrí ôsme miesto v tohtoročnom poradí vo dvojhre a v prípade turnajového triumfu v Indian Welss sa výrazne priblíži k účasti na svetovom šampionáte WTA v mexickej Guadalajare.

„Snažím sa utlmiť v sebe všetky emócie. Som si vedomá, že sa stále potrebujem v mnohom zlepšovať. Možno po turnaji príde čas aj na oslavu. Verím, že toto je len začiatok,“ dodala Jabeurová.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Ons Jabeurová