Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cibulková nemala záchytný bod. Po prehre s Tunisankou z Trnavy si poplakala

Slovenská tenistka Dominika Cibulková si inak predstavovala svoje účinkovanie na Roland Garros. Parížska semifinalistka spred ôsmich rokov na obľúbenej antuke prehrala už v 2. kole s Tunisankou Ons Jabeurovou 4:6, 3:6 a nebola to náhoda.

01.06.2017 10:03
Dominika Cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková.
debata (12)

Mladá africká kvalifikantka premenila na body až 92 % fiftínov po svojom prvom podaní a vo víťazných úderoch dominovala 30:13. K tomu zužitkovala 4 z 9 brejkbalov a pri sieti zvládla 10 z 11 zákrokov. Predviedla takmer bezchybný útočný výkon, na ktorý svetová sedmička Cibulková nenašla recept. Známej bojovníčke zlyhala aj jej silná zbraň – return.

"Vždy sa pri ňom dobre hýbem nohami a dnes som sa cítila ako zabetónovaná. K tomu som si veľakrát hlúpo prehrala vlastný servis,“ priznala Dominika Cibulková, citoval ju web sport24.sk.

Pokojným, ale koncentrovaným dojmom pôsobiaca Jabeurová predviedla aj veľa kraťasov, tzv. dropšotov, a takmer všetky boli úspešné. Za niektorými sa slovenská tenistka ani nerozbehla. "Vedela som, že ich bude hrať. Tým, že som bola málo agresívna, vždy ma to prekvapilo na zadnej nohe, v tom bol problém,“ vysvetlila 28-ročná Slovenka.

Jabeurová bola pred Roland Garros na 114. priečke singlového rebríčka WTA a stala sa prvou Arabkou v 3. kole dvojhry na grandslamovom turnaji v histórii. Do hlavnej súťaže postúpila ako „lucky loser“, keďže vo finále kvalifikácie v troch setoch podľahla Japonke Miju Katovej. Lenže potom chytila druhý dych. V úvodných dvoch kolách pustila súperkám iba po 7 gemov.

Pre Cibulkovú je táto prehra renkingovo najhoršia od nezdaru proti Češke Barbore Krejčíkovej, vtedy 192. v rebríčku, 26. apríla 2016 v Prahe. "Keď som začala prehrávať, dostala som sa do zlého módu. Nemala som záchytný bod, o ktorý by som sa vedela oprieť,“ priznala aj pre sport24.sk Cibulková.

Dlhodobo najlepšia slovenská tenistka, úradujúca šampiónka MS WTA, si po nevydarenom zápase aj poplakala. "Strašne by som to chcela vrátiť naspäť a veľmi ma to mrzí. Skrátka, asi sú aj také dni. Žiaľ, vyšlo to práve na Roland Garros, môj obľúbený turnaj,“ povzdychla si Cibulková pre slovenské médiá v Paríži.

Pikantéria súboja Cibulková – Jabeurová spočíva aj v tom, že Tunisanka má zázemie na Slovensku – v TC Empire Trnava. V jej hráčskom boxe sedel aj Vladimír Pláteník, niekdajší tréner Cibulkovej, ktorý ju ako prvý dostal do širšej svetovej špičky. Jabeurovej hlavným trénerom je Chorvát Mislav Hizak. "Pred zápasom sedel spolu s mojím trénerom, dával mi rady a ja som počúvala. Vlado bol aj predtým vždy veľmi nápomocný, s mojím koučom vychádzajú veľmi dobre,“ prezradila Jabeurová o Pláteníkovi.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #Roland Garros #Ons Jabeurová