Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zverev radám nenačúva. Po Lendlovi naložil aj Beckerovi s McEnroeom

„Naše tréningy trvajú dve hodiny a on z toho polhodinu rozpráva o svojom psovi alebo o tom, ako hral golf. Mal by do toho dávať viac.“

29.07.2019 21:17
Alexander Zverev Foto: ,
Alexander Zverev na turnaji v rodnom Hamburgu, kde skončil v semifinále.
debata (1)

Tieto kritické slová povedal 22-ročný nemecký tenista Alexander Zverev na adresu bývalého slávneho českého tenistu a svojho trénera Ivana Lendla. Ten spoluprácu s mladíkom po kritike ukončil.

Aktuálne piaty hráč svetového rebríčka ATP je momentálne bez trénera. O Zverevovi sa v ostatnom čase hovorí viac než o ostatných. A nie kvôli jeho výkonom na kurte.

Lendlovi podržali stranu aj iné tenisové osobnosti. Tie čakajú od nadaného hráča viac. Maximom Zvereva na grandslamových turnajoch sú dve štvrťfinálové účasti na Roland Garros.

„Rád by som ho videl, ako sa snaží prechádzať do útoku. Potrebuje sa zlepšiť. Kľúč je v tom, aby hral loptičky skôr a chodil k sieti. S jeho bojovnosťou a prístupom proti súperom rád dominuje. Otázka znie, proti komu bude takto hrať?“ pýtal sa v rozhovore pre Bild legendárny krajan Boris Becker.

Nadviazala na neho ďalšia ikona Američan John McEnroe: „V určitých fázach vyčkáva, s čím prídu súperi. Navyše, v poslednej dobe nezaznamenal pokrok. Dokonca i Roger Federer hrá inak než pred piatimi rokmi. Neustále sa musíte rozvíjať.“

Reakcia talentovaného rodáka z Hamburgu bola veľmi priama. „Nesúhlasím s nimi, nesúhlasí ani môj otec, ani Ivan Lendl. Sú to táraniny. Becker a McEnroe hrali na sieti celý život. Ja taký nie som. Som úplne odlišný,“ zareagoval Zverev.

Naplní talentovaný Alexander Zverev hviezdny potenciál a zaradí sa v nasledujúcich rokoch medzi hráčov, ktorých rady dnes odmieta?

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Ivan Lendl #John McEnroe #Boris Becker #Alexander Zverev