Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lendl na tréningu rozprával o golfe a svojom psovi. Zvereva už nevedie

Bývalý slávny český tenista Ivan Lendl už nie je trénerom Alexandra Zvereva. Osemnásobný grandslamový víťaz podľa zámorských médií ukončil s piatym hráčom sveta spoluprácu. Dvadsaťdvaročného Nemca viedol Lendl od vlaňajšieho augusta.

26.07.2019 11:32
Ivan Lendl Foto: ,
Ivan Lendl.
debata

Päťdesiatdeväťročný Lendl skončil ako Zverevov tréner krátko po tom, ako ho víťaz jedenástich titulov ATP skritizoval.

„Naše tréningy trvajú dve hodiny a on z toho polhodinu rozpráva o svojom psovi alebo o tom, ako hral golf. Mal by do toho dávať viac,“ vyhlásil Zverev na turnaji v Hamburgu.

Lendl sa k Zverevovmu trénerskému tímu pripojil vlani v auguste a nemecký tenista pod jeho vedením potom v novembri vyhral turnaj majstrov. Naposledy Zverev uspel v máji na turnaji v Ženeve, k tomuto triumfu však Lendl neprispel, pretože celú antukovú časť sezóny vynechal.

Lendl okrem Zvereva viedol aj dvakrát Brita Andyho Murrayho. Pri prvom angažmáne mu pomohol k prvým dvom grandslamovým víťazstvám na US Open v roku 2013 a vo Wimbledonu 2013. Londýnsky turnaj s ním potom vyhral ešte v roku 2016.

Rozchod Lendla a Zvereva prednedávnom nepriamo predpovedal aj legendárny Boris Becker. „Ich vzťah nie je vôbec dobrý. V takýchto situáciách buď musíte začať robiť veci správnym spôsobom alebo to všetko ukončiť,“ povedal 51-ročný Nemec.

Okrem toho naznačil, že za krachom spomenutej spolupráce mohol byť z väčšej časti jeho mladší krajan. „Keď máte trénera takejto špičkovej úrovne ako je Ivan Lendl, musíte ho mať pri sebe, inak vám nedokáže pomôcť,“ dodal Becker.

Narážal tým na skutočnosť, že Lendl vynechal kompletnú antukovú sezónu, čo už vtedy vyvolalo množstvo otáznikov.

„Voči ‚Saschovi‘ mám veľkú dôveru, stále je to veľmi mladý tenista. Myslím si, že jedného dňa sa môže stať výborným hráčom, ale v súčasnosti má problémy aj mimo kurtu. To komplikuje jeho prácu natoľko, že sa to nedá zosúladiť s mojou filozofiou,“ povedal podľa webu tennisworldusa.org 59-ročný ostravský rodák Lendl.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ivan Lendl #Alexander Zverev