Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tenisový šláger sa nekonal. Serenu zradilo zdravie

Mal to byť jeden z vrcholov. Medzi ženami možno aj predčasné finále. Také očakávania panovali pred duelom Sereny Williamsovej a jej veľkej súperky Marie Šarapovovej. Bilancia 19:2 v prospech 23-násobnej grandslamovej šampiónky sa však meniť nebude. Aspoň nateraz nie. Americká tenistka odstúpila z Roland Garros. Zradilo ju zdravie.

04.06.2018 15:44 , aktualizované: 16:51
Serena Williamsová Foto: ,
Serena Williamsová oznamuje na tlačovej konferencii svoje odstúpenie z Roland Garros.
debata (2)

Bol to šok. Francúzski fanúšikovia sa pomaly začali schádzať v areáli pri Boloňskom lesíku, Rafael Nadal práve dohrával duel proti Nemcovi Maximilianovi Martererovi a televízne stanice vysielajúce dianie v Paríži flešovou správou informovali: „Serena Williamsová chystá tlačovú besedu. Na Rolland Garros končí.“

„Na zápas proti Marii som sa veľmi tešila, navyše mám s ňou dobrú vzájomnú bilanciu. Je mi to ľúto, lebo jej hra mi sedí,“ povedala na úvod. Vety, ktoré skrývajú veľa a azda najviac hovoria o veľkej rivalite medzi obomi hráčkami. Šarapovová sa v doterajšom priebehu totiž javila veľmi suverénne, Češku Karolínu Plíškovú v nedeľu z kurtu doslova sfúkla spôsobom, že aj Serena musela pred zápasom uznať: „Teraz si favoriktou ty.“

„Je veľmi náročné vzdať sa bez boja, najmä keď som podstúpila toho veľa, aby som sa vrátila do súťažného tenisu.“ vyhlásila rodáčka z mesta Saginaw v americkom štáte Michigan. „Sľúbila som však všetkým ľuďom okolo seba, že musím byť aspoň na 60% zdravá, ak chcem hrať, a to teraz nie som,“ uviedla Serena.

A čože sa to najlepšej tenistke v histórii stalo? „Momentálne nemôžem vôbec podávať. Bolesti prsného svalu som začala pociťovať už v sobotu proti Julii Görgesovej. Teraz ma čaká vyšetrenie magnetickou rezonanciou, ktoré viac napovie o dĺžke nútenej pauzy. Pevne verím, že to nebude vážne a že sa stihnem pripraviť na Wimbledon,“ zamyslela sa hrajúca legenda.

Serena sa na dvorcoch Rolanda Garrosa predstavila po ročnej odmlke spôsobenej tehotenstvom. Celkovo si trojnásobná parížska šampiónka (2002, 2013, 2015) zahrala na turnaji „veľkej štvorky“ po 16 mesiacoch. V aktuálnej sezóne absolvovala iba tri turnaje. V Paríži je pre ňu konečnou osemfinále.

„Chcela som si vyskúšať, čo dokážem. Doteraz sa mi darilo, cítila som sa lepšie a lepšie aj po fyzickej stránke. Verím, že sa čoskoro uzdravím a na obľúbenej tráve sa mi bude dariť,“ dodala pre BBC Ruska

Šarapovová sa tak do štvrťfinále jediného antukového grandslamu dostala bez boja. Jej súperkou bude Španielka Garbine Muguruzaová alebo Ukrajinka Lesia Curenková.

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom z denníka Pravda.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Maria Šarapovová #Serena Williams