Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozbuška v českom tíme? Nenápadný veslár sa slovne pustil do hviezdy

Česko je na tohtoročných olympijských hrách mimoriadne úspešné. Čo deň, to medaila. A neraz aj viac, ako napríklad v piatok, keď sa zo zlata radovali vodný slalomár Prskavec i džudista Krpálek.

31.07.2021 12:32
Karolína Plíšková Foto: ,
Karolína Plíšková v Tokiu.
debata

Okrem úspechov však v českom tíme nechýba ani poriadne štipľavé korenie. Úvodnú dávku si nasypali už na začiatku, keď niekoľko športovcov prišlo do Tokia s koronavírusom. Kauza, kto bol v lietadle očkovaný a kto nie a kto zasa pacient nula, už bola iba čerešnička na torte.

Niečo pridali neskôr aj tenistka Karolína Plíšková veslár Jakub Podrazil.

Napätie vyvolala nedávna finalistka Wimbledonu, ktorá sa k podujatiu postavila celkom ľahkovážne. V Japonsku mala nabitý program a napokon vypadla s priemernou Taliankou Giorgiovou.

"Bola som na kurtoch v kuse od rána do večera, čo asi úplne nepridá. Aj keď sa cítim fyzicky dobre, nejakú iskru som stratila. Odohrala som dva dobré zápasy, jeden horší. Zvládla som dve štvorhry, takže dobré…

clanok Dávame do pozornosti OH Tokio 2020: pozrite si kompletný program

Som rada, že som si to tu skúsila a zažila. Ale asi to nie je nič pre mňa," vyhlásila bývala tenisová jednotka, ktorá sa čoskoro presunie do New Yorku na posledný grandslam v sezóne.

„Vrcholový športovec, ktorý povie, že OH nie sú nič pre neho, tam podľa mňa nemá čo robiť,“ odpovedal jedovato Podrazil, ktorý následne dodal: „Ale to olympijské PR je asi veľké lákadlo, to chápem.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Karolína Plíšková #Tokio 2020