Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Americkí ufňukanci a ich médiá by sa mali naučiť prehrávať. Aj s Ruskom

Danny Armstrong je britský novinár, reportér a moderátor RT Sport (televíznej siete TV-Novosti) so sídlom v Moskve. Vo svojom komentári reaguje na dianie na olympiáde v Tokiu. A berie si na mušku amerických športovcov i médiá, ktoré podľa neho neustále napádajú ruských športovcov.

31.07.2021 09:06
Japonsko OH2020 gymnastika športová ženy... Foto: ,
Na snímke športové gymnastky Ruského olympijského výboru (ROC), zľava Lilia Achajmovová, Viktoria Listunovová, Angelina Melnikovová a Vladislava Urazovová, ktoré získali zlato vo viacboji družstiev.
debata (658)

„Ak by sa olympijské medaily rozdávali za hysterické záchvaty hnevu po prehre, americkí športovci a ich médiá by boli absolútnymi víťazmi,“ začal z ostra britský redaktor.

Ten si vzal na paškál Američana Ryana Murphyho, plavca, ktorý získal v Tokiu striebro, ale málilo sa mu. Je podľa neho len ukrivdeným dvojníkom, ktorý nedokáže uniesť porážku s ruským plavcom Jevgenijom Rylovom. „A tak zahájil mini-monológ mikroagresií zaliatych do melodrámy,“ pokračuje vo svojej úvahe Armstrong.

"Je to to, čo to je. Snažím sa nenechať sa tým pohltiť. Je však pre mňa obrovskou psychickou záťažou, že celý rok plávam v pretekoch, ktoré pravdepodobne nie sú čisté,“ vyhlásil obhajca titulu Murphy po druhom mieste vo finále 200 m znak.

Podľa reportéra RT Sports toto „mumlanie“ obsahuje veľa prázdnych fráz a klišé, ktoré používa každý Američan. Podľa neho vlastné zlyhania schovávajú za údajné nespravodlivé zaobchádzanie alebo problémy s duševným zdravím.

clanok Dávame do pozornosti OH Tokio 2020: pozrite si kompletný program

„Na jednej strane povedia, že sa nechcú zapájať do kontroverzií, ale po ďalšom nádychu urobia kontroverzné vyhlásenie. Iste, ak nemôžete získať pozornosť tým, že skončíte na stupňoch víťazov, dosiahnite to aspoň pokusom zraziť víťaza znevažovaním a diskreditáciou. Najmä ak je z krajiny, ktorej meno nesmie nikto zo zákona vysloviť,“ glosuje.

„Nepríjemná melodráma milionára Murphyho a nezmyselný pocit mučeníctva pri zisku striebra v Tokiu sa zdajú byť motivované narcizmom, ktorý sa tiahne nielen americkým národným tímom, ale aj médiami v celej krajine. Aj historický okamih, keď ruské gymnastky vo finále viacboja tímov získali zlato, bol pre nich horkosladký,“ pokračuje Armstrong.

Následne podrobil kritike Dana Wetzela, amerického dopisovateľa Yahoo Sports. „Zdá sa, že Dan nie je spokojný s vyhostením Ruska ako krajiny z Tokia. Nestačí mu zákaz vlajky, hymny, naopak, zdá sa mu, že ruskí športovci dosiaľ nepreukázali dostatok hanby za to, že sú Rusmi,“ ironizuje Armstrong.

Ruská strelkyňa Vitalina Bacaraškinová Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Vitalina Bacaraškinová a Arťom Černusov na OH v...

„Plán MOV úplne zlyhal. Rozhodne neurobil Rusku žiadnu hanbu. Putin využil zákaz na načerpanie nacionalistickej hrdosti,“ pripomenul redaktor ruskej televízie slová amerického dopisovateľa.

A pokračuje v jeho citácii. „Banda Rusov oblečených ako ruské vlajky lezie na pódium, aby počúvala známeho ruského skladateľa a prijala medaily, ktoré prinesie späť do Ruska“.

Armstrong uzatvára svoje zamyslenie odkazom Američanovi: „Dan, vyplač sa.“

OH v Tokiu v obrazoch - 9. deň Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
Slovenskí reprezentanti v športovej streľbe...
658 debata chyba
Viac na túto tému: #Tokio 2020