Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Splnia si olympijský sen? Plážové volejbalistky sa vo Viedni dostali do play off

Slovenské reprezentantky Andrea Štrbová s Natáliou Dubovcovou neuspeli v druhom stredajšom zápase na turnaji World Tour v plážovom volejbale v rakúskej Viedni.

31.07.2019 13:03 , aktualizované: 20:00
debata

V podvečernom dueli prehrali s nasadenými jednotkami Američankami Alix Klinemanovou a April Rossovou 0:2 na sety (-18, –13).

Napriek tomu Slovenky nebudú chýbať v play off prestížneho „päťhviezdičkového“ podujatia, keď v úvodnom súboji zdolali 17. nasadený lotyšský pár Tina Graudinová a Anastasija Kraučenoková 2:1 na sety (-13, 19, 12). Na meno súperiek v úvodnom kole vyraďovacej fázy si však musia počkať.

Začiatok súboja slovenského a amerického páru museli organizátori odložiť približne o hodinu pre dážď. Prvý set mal vyrovnaný priebeh, ale zámorská dvojica si postrážila dôležité momenty a triumfovala rozdielom troch bodov. Zverenky českej trénerky Lenky Haječkovej ťahali za kratší koniec aj v úvode druhého dejstva, no potom vyrovnali stav a približne do polovice setu trápili favoritky.

Americké duo vedené legendárnou Rossovou však opäť lepšie zvládlo koncovku, vytvorilo si bezpečný náskok a základnou skupinou prešlo bez straty setu.

Slovenky bojujú o účasť na OH 2020 v Tokiu, úspech na turnaji najvyššej kategórie vo Viedni by ich mohol k tomutu snu výrazne priblížiť.

World Tour – Five stars (Major) – Viedeň:

A-skupina:
Andrea Štrbová, Natália Dubovcová (SR) – Tina Graudinová, Anastasija Kraučenoková (Lot.) 2:1 (-13, 19, 12)
Andrea Štrbová, Natália Dubovcová (SR) – Alix Klinemanová, April Rossová 0:2 (-18, –13)

debata chyba
Viac na túto tému: #Natália Dubovcová #plážové volejbalistky #Andrea Štrbová