Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan nie je svieži ako predtým, znie z Bory. Tím od neho čaká aspoň jeden triumf

Peter Sagan má za sebou prvý voľný deň na Tour de France a pred sebou ešte dvanásť z celkového počtu 21 etáp.

08.09.2020 10:39
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan v zelenom drese pred štartom 10. etapy.
debata (1)

Jeho náskok na čele bodovacej súťaže 7 bodov pred Samom Bennettom je veľmi krehký na to, aby mohol poľaviť v koncentrácii. Skúsený líder tímu Bora-Hansgrohe to veľmi dobre vie.

Sagan v prvých deviatich etapách štyrikrát bojoval v samom závere o víťazstvo, ale ani raz mu to nevyšlo ani len na stupne víťazov. Jedno štvrté a dve piate miesta ho neuspokojujú.

„Ešte stále máme viac ako pol cesty do Paríža. Bude to náročné pre každého. Ja robím najlepšie ako viem, v úvodných etapách som mal aj nejakú smolu,“ priznal Peter Sagan počas online tlačovej konferencie aj vo vysielaní RTVS.

„Dôležitá je koncentrácia. Stačí malé zaváhanie, malá chyba alebo nešťastie a je všetkému koniec. V hociktorý deň sa môže niečo zmeniť. Naďalej sa budem snažiť robiť to najlepšie, čo viem,“ doplnil Sagan.

Tímový manažér Bora-Hansgrohe Ralph Denk sa počas voľného dňa podujal na čiastočné zhodnotenie doterajšieho priebehu pretekov.

Denk pripomenul, že najlepší nemecký tím súčasnosti prišiel na Tour de France s tromi cieľmi – vyhrať etapu, získať zelený dres pre víťaza bodovacej súťaže a zabojovať o konečné pódiové umiestnenie. Prvé dva ciele mal mať prioritne na starosti Peter Sagan a tretí Emanuel Buchmann.

"Sagan zatiaľ má zelený dres a to je dobrá správa. Na druhej strane nie je taký svieži a rezký ako po minulé roky. Rovnako čakáme na jeho obligátne víťazstvo aspoň v jednej etape. Reálne mu však vyrástol veľký súper a tým je Sam Bennett.

Samozrejme, sú tu aj Wout van Aert a Matteo Trentin. Tiež ich treba prirátať do skupiny tých, ktorí naháňajú body v rýchlych koncovkách etáp. Všetko je otvorené. Jasné je len to, že v najbližších etapách musíme tvrdo pracovať," uviedol Ralph Denk v podcaste na webe ovb-online.de.

Šéf Bora-Hansgrohe na TdF 2020 sa vyjadril aj k čiastočnému sklamaniu, ktorým je zatiaľ vystúpenie Emanuela Buchmanna. Po deviatej etape mu patrí až 18. priečka s mankom 5:45 min na slovinského lídra Primoža Rogliča (Jumbo-Visma), čo zrejme znamená koniec nádejí na útok na konečné pódium.

Tour de France 2020 Fotogaléria - 65 fotiek Všetky fotky
Tadej Pogačar v žltom drese po skončení 20. etapy.

"Od začiatku sa necítil dobre. Pre zranenie pred Tour de France vynechal aj niekoľko tréningových dní a to sa prejavuje na jeho výkonoch. Buchmann je sklamaný, ale aspoň môže odteraz útočiť na etapové víťazstvá.

Určite sa o to budeme pokúšať. Samozrejme, máme aj ďalšie alternatívy na etapový triumf okrem Sagana a Buchmanna. Sú nimi Lennard Kämna či Maximilian Schachmann.

Čakajú ná profilovo rôznorodé etapy od najvyšších kopcov, cez stredne náročné až po rovinaté. Chce to aj kúsok šťastia, ktorý nám chýbal v prvý týždeň," dodal Denk.

VIDEO: Pozrite si preview 10. etapy TdF 2020
Video

Už utorková desiata etapa bude ďalšia veľká príležitosť pre šprintérov. Na cyklistov čaká 168,5 km po úplnej rovine popri pobreží Atlantiku medzi dvoma ostrovmi Ile d'Oléron a Ile de Ré.

Šprintérska prémia príde na rad po 129 km v Chatellailon-Pláge. Na nej aj v hromadnom šprintérskom závere sa očakáva tvrdý boj o zelený dres medzi Saganom a Bennettom. Víťaz v cieli bude približne po 17.20 h.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Bora-Hansgrohe