Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Spoločný šampionát bez najväčšej hviezdy. Peter Sagan v Boleslavi neodštartuje

Spoločné majstrovstvá Česka a Slovenska v cestnej cyklistike budú napokon bez Petra Sagana. Trojnásobný majster sveta sa mal pôvodne zúčastniť s podmienkou, že celý pelotón absolvuje test na koronavírus.

18.08.2020 09:46 , aktualizované: 20:29
Peter a Juraj Sagan Foto: ,
Peter (vpravo) a Juraj Saganovci.
debata (3)

Podľa utorkového vydania denníka Šport mu však lekári jeho tímu Bora-Hansgrohe neodporučili štartovať, informáciu neskôr potvrdila v športovom spravodajstve RTVS.

Pod to sa podpísal aj fakt, že týždeň po pretekoch sa začne Tour de France.

Na šampionát v Mladej Boleslavi sa prihlásil aj jeho brat Juraj, z popredných českých mien potvrdili prihlášky Roman Kreuziger, Zdeněk Štybar, Petr Vakoč či Jan Hirt. Informoval o tom Český zväz cyklistiky.

Na šampionáte budú bojovať o tituly juniorky, ženy a muži. Vo štvrtok 20. augusta sú na programe časovky, o dva dni neskôr sú na rade preteky s hromadným štartom. Celkovo sa zaregistrovalo 343 účastníkov, 107 zo Slovenska a 236 z Česka.

Kariéra Petra Sagana (2006-2021) Fotogaléria - 35 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan na začiatku kariéry medzi juniormi...

Časovkárska trať je takmer na rovine s pár technickými pasážami, podľa organizátorov by však mohol na otvorenej trati robiť cyklistom problém vietor.

Vo štvrtok odštartujú juniorky na jedenásťkilometrový okruh o 14.00 h, ženy na 20 km trať o hodinu neskôr a muži, ktorých čaká 40 km dlhá časovka, štartujú o 17.00 h.

Sobotňajší štart žien a junioriek je naplánovaný na 9.00 h, trať meria 86 km. Muži štartujú o 14.00 h a dokopy ich čaká 192 km s dvomi stúpaniami, ktoré musia absolvovať niekoľkokrát.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Juraj Sagan #majstrovstvá Slovenska a Česka v cyklistike