Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan príde! Šampión pred Tour rozkmitá pedále v Mladej Boleslavi

Spoločné majstrovstvá Česka a Slovenska v cestnej cyklistike budú mať hviezdne obsadenie. Na šampionát v Mladej Boleslavi sa prihlásila kompletná špička z oboch krajín vrátane Petra Sagana.

17.08.2020 15:24
Peter Sagan, Juraj Sagan Foto: ,
Peter Sagan s bratom Jurajom.
debata

Na preteky sa prihlásil aj jeho brat Juraj, z popredných českých mien potvrdili účasť Roman Kreuziger, Zdeněk Štybar, Petr Vakoč či Jan Hirt. Informoval o tom Český zväz cyklistiky.

Na šampionáte budú bojovať o tituly juniorky, ženy a muži. Vo štvrtok 20. augusta sú na programe časovky, o dva dni neskôr sú na rade preteky s hromadným štartom. Celkovo sa zaregistrovalo 343 účastníkov, 107 zo Slovenska a 236 z Česka.

Časovkárska trať je takmer na rovine s pár technickými pasážami, podľa organizátorov by však mohol na otvorenej trati robiť cyklistom problém vietor. Vo štvrtok odštartujú juniorky na jedenásťkilometrový okruh o 14.00 h, ženy na 20 km trať o hodinu neskôr a muži, ktorých čaká 40 km dlhá časovka, štartujú o 17.00 h.

Sobotňajší štart žien a junioriek je naplánovaný na 9.00 h, trať meria 86 km. Muži štartujú o 14.00 h a dokopy ich čaká 192 km s dvomi stúpaniami, ktoré musia absolvovať niekoľkokrát.

Najväčší favoriti Tour de France 2020 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Tom Dumoulin (Jumbo-Visma).
debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Juraj Sagan