Cadillac ukázal druhú generáciu modelu SRX

Ešte pred detroitským autosalónom automobilka Cadillac odhalila detaily o novej generácii crossoveru SRX. Jeho dizajn vychádza z konceptu Provoq a na pohon budú slúžiť len benzínové motory. Oficiálnu premiéru SRX absolvuje práve na autosalóne v Detroite.

05.01.2009 16:45
Cadillac SRX Foto:
Cadillac SRX má štandardne 18-palcové disky kolies. Za príplatok však môžu mať priemer až 20 palcov.
debata

Druhá generácia modelu SRX má z predchodcom spoločné len meno. Inú možnosť automobilka ani nemala. Predaje predchodcu boli veľmi malé, preto je nástupca úplne novým autom, ktoré zákazníkov láka aj výrazným dizajnom vychádzajúcim z konceptu Provoq.

Dizajn vychádza z konceptu Provoq. Foto: Cadillac
Cadillac SRX Dizajn vychádza z konceptu Provoq.

Nový crossover SRX je dlhý 4833 mm, široký 1910 mm a vysoký 1668 mm. Vďaka rázvoru 2807 mm budú mať dostatok miesta na nohy aj zadní cestujúci. Batožinový priestor má objem takmer 830 litrov (po strop), po sklopení zadného deleného sedadla narastie až na 1740 litrov.

Interiér pôsobí veľmi kvalitne. Foto: Cadillac
Cadillac SRX Interiér pôsobí veľmi kvalitne.

Na pohon sú vyhradené výlučne benzínové šesťvalce. Slabším v ponuke je atmosférický motor s objemom 3 litre, ktorý dosahuje výkon 193 kW (262 k) pri 6950 ot./min. Silnejšou alternatívou bude prepĺňaný šesťvalec 2.8 V6 Turbo s výkonom 224 kW (305 k) pri 5500 ot./min. Obidva motory spolupracujú so šesťstupňovými automatickými prevodovkami. Cadillac SRX môže mať pohon predných alebo všetkých štyroch kolies.

Výroba modelu SRX sa rozbehne v druhom štvrťroku 2009, hneď potom by mal byť k dispozícii aj pre amerických zákazníkov.

debata chyba
Články podľa značiek