Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Testy poslali domov Saganovho rivala. Pozitívny je druhýkrát

Obavy organizátorov i fanúšikov sa definitívne rozplynuli.

20.10.2020 09:19 , aktualizované: 10:48
Sagan Foto: ,
Druhý Caleb Ewan, víťazný Fernando Gaviria a tretí v poradí Peter Sagan na stupni víťazov po 1. etape na Okolo Kalifornie 2018.
debata (4)

Tretie hromadné testovanie na Gire d'Italia 2020, ktoré sa uskutočnilo v pondelok počas druhého voľného dňa, odhalilo len dve osoby pozitívne na koronavírus. Preteky tak pokračujú.

Do konca podujatia zostáva šesť etáp, tou poslednou bude nedeľňajšia individuálna časovka s cieľom v Miláne.

Ako informoval portál La Flamme Rouge, pozitívny test mali v pondelok elitný špurtér Kolumbijčan Fernando Gaviria zo stajne UAE Team Emirates a člen realizačného tímu zo zoskupenia AG2R La Mondiale.

„Lekári týchto tímov vykonali potrebné izolačné opatrenia a prijali kroky v súlade s pravidlami Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO),“ informovali organizátori Giro d'Italia v tlačovej správe.

„Potvrdzujeme, že PCR test Fernanda Gaviriu počas dňa voľna na Giro d'Italia mal pozitívny výsledok na COVID-19. Všetci ostatní členovia nášho tímu vrátane cyklistov sú negatívni, ale podrobia sa ďalšiemu testovaniu. Gaviria bol okamžite izolovaný, cíti sa dobre a je bez príznakov,“ uviedol UAE Team Emirates vo svojom vyhlásení.

Giro d'Italia 2020 Fotogaléria - 74 fotiek Všetky fotky
Trofej pre víťaza Gira pred gotickou katedrálou...

Držiteľ 46 víťazstiev na profiokruhu Gaviria tento rok na Giro d'Italia nemal potrebnú formu. Tradičný súper Petra Sagana v šprintérskych koncovkách etáp si pripísal na Corsa Rosa iba jedno siedme a jedno ôsme miesto a v bodovacej súťaži mu patrila až 26. priečka.

Pozoruhodné je, že Gaviria nemá pozitívny test na COVID-19 po prvý raz. Tento rok sa už raz nakazil, a to ešte v závere februára na pretekoch Okolo Spojených arabských emirátov.

Giro d´Italia 2020 - profily etáp Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Giro d´Italia 2020 - 1. etapa.

Sagan a Gaviria v tomto roku súperili na prelome januára a februára v Argentíne na pretekoch Vuelta a San Juan. V šprintérskych súbojoch vtedy Gaviria trikrát zdolal Sagana.

Neskôr spolu absolvovali časť vysokohorského sústredenia v Kolumbii, čím demonštrovali, že sú nielen veľkí súperi na bicykli, ale aj priatelia mimo neho.

V pondelok vykonali na Gire 492 testov. Nezopakovala sa situácia z prvého voľného dňa, keď po pozitívnych testoch skončili na podujatí tímy Jumbo-Visma i Mitchelton-Scott.

Preteky vtedy opustili aj kandidáti na celkové prvenstvo Brit Simon Yates a Holanďan Steven Kruijswijk, tretí v predchádzajúcej edícii.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #testovanie #koronavírus #Giro d'Italia 2020