Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan opäť vpredu. Pódium bolo na dosah aj napriek nehode

Šieste, piate a najnovšie štvrté miesto. Taká je bilancia Petra Sagana v hromadných dojazdoch na argentínskej Vuelte.

30.01.2020 00:11 , aktualizované: 06:06
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata

Z víťazstva v 4. etape sa tešil Fernando Gaviria. Kolumbijská hviezda z tímu UAE Emirates vybojovala druhý etapový triumf na podujatí.

Druhý finišoval špurtérsky objav Rudy Barbier (Israel Start-Up Nation), tretí skončil Gaviriov krajan Álvaro Hodeg z QuickStepu.

Priebežné poradie si udržal Hodegov tímový kolega Remco Evenepoel, ktorý predviedol parádny výkon v utorkovej časovke.

Hromadný dojazd bol opäť trojbojom stajní UAE Emirates, QuickStep a Bora-Hansgrohe, pripojil sa aj izraelský tím.

VIDEO: Pozrite si záver 4. etapy Vuelta a San Juan 2020

Saganovi kolegovia opäť nechýbali na čele, kilometer pred cieľom držali Slováka vo výhodnej pozícii.

"Ako sa dalo očakávať, dnes bol ďalší deň pre šprintérov. Ďakujem chalanom za ich prácu, špeciálne v posledných kilometroch.

Moje nohy ešte nie sú na úrovni potrebnej na to, aby som mohol súťažiť v dlhom šprinte. Nakoniec som skončil na štvrtom mieste.

V jednom z tunelov som mal malú nehodu, ale dokázal som sa vrátiť späť na bicykel a zaradiť sa do pelotónu," uviedol Sagan pre web tímu Bora-Hansgrohe.

Najlepšiu spoluprácu v špurtérskom vláčiku však ukázali Gaviria a spol. Kolumbijskú raketu doviedli až na métu 200 metrov pred cieľom a tá nemala problém finišovať na prvom mieste.

Sagan sa v závere šikovne zavesil na Gaviriove zadné koleso, ale nedokázal sa cez rivala dostať.

Vo štvrtok je na podujatí Vuelta a San Juan voľný deň. Žilinský rýchlik ho strávi spoločnou jazdou s fanúšikmi a sponzormi, o ďalší diel akcie Sagan Fondo je podľa organizátorov veľký záujem.

Vuelta a San Juan Internacional (Arg.) – výsledky:

4. etapa: (San José de Jachal – Villa San Agustín, 185,8 km): 1. Fernando Gaviria (Kol.) UAE Emirates 4:08:03 h, 2. Rudy Barbier (Fr.) Israel Start-Up Nation, 3. Álvaro Hodeg (Kol.) Deceuninck – Quick Step, 4. Peter Sagan (SR) Bora-Hansgrohe, 5. Piet Allegaert (Belg.) Cofidis, 6. Bert Van Lerberghe (Belg.) Deceuninck – Quick Step – všetci rovnaký čas

Poradie po 4. etape: 1. Remco Evenepoel (Belg.) Deceuninck – Quick Step 11:42:38 h, 2. Filippo Ganna (Tal.) Talianska reprezentácia +33 s, 3. Óscar Sevilla (Šp.) Team Medellin +1:09 min, 4. Nelson Oliveira (Portug.) Movistar +1:26, 5. Brandon McNulty (USA) Movistar +1:27, 6. Maciej Bodnar ((Poľ.) +1:28,…94. Peter Sagan (SR) Bora-Hansgrohe +5:28

debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Sagan #Fernando Gaviria #Vuelta a San Juan 2020