Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Putinovu slávnosť vojna nezmarila. Jeho hviezdny prívrženec nepríde

Pre ruskú inváziu na Ukrajinu sa termín slávnosti posúval, no k jej zrušeniu nepríde.

23.04.2022 09:01
Vladimir Putin, Alexander Boľšunov Foto:
Vladimir Putin a Alexander Boľšunov po ZOH v Pjongčangu 2018. Tentoraz sa v ruský prezident s hviezdnym bežcom na lyžiach v Kremli nestretne.
debata (2)

Vladimir Putin budúci utorok 26. apríla prijme olympijských a paralympijských športovcov z Pekingu. Dátum potvrdil hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

Ruský prezident si na oslavách úspechov reprezentantov dáva záležať. Paralympionici v predvečer začiatku dozvedeli, že im štart v Pekingu nebude umožnený.

Spoločne s bieloruskými kolegami, ktorí tiež nemohli súťažiť, sa z čínskej metropoly presunuli na špeciálne zorganizované podujatie v Chanty-Mansijsku.

Alexander Boľšunov Čítajte aj V drese ZSSR. Boľšunov pobúril Nórov, Rus im to vrátil

Ruskí reprezentanti si na zimnej olympiáde v Pekingu vybojovali pod hlavičkou Ruského olympijského výboru 32 medailí. Medzi najúspešnejších patril bežec na lyžiach Alexander Boľšunov s troma zlatými.

Ten sa podľa vyjadrení šéfky ruského bežeckého lyžovania Jeleny Välbeovej na ceremónii nezúčastní.

„Už skôr mal naplánovaný termín operácie, takže na odovzdávaní cien najlepším olympionikom osobne nebude,“ uviedla pred niekoľkými dňami pre agentúru TASS, no nekonkretizovala, o aký chirurgický zákrok pôjde.

Alexander Boľšunov Čítajte aj Nechceme vás tu! Boľšunov priznal strach z Nórov, jeho odkazy sú jasné

Hviezdny Boľšunov sa netají sympatiami k Putinovi. Ten ho ako člena armády nedávno osobne povýšil, športovec nechýbal ani na zhromaždení na podporu prezidenta v moskovských Lužnikách.

Väčšina zúčastnených reprezentantov sa objavila aj na pódiu v bundách s písmenom Z vyjadrujúcom podporu ruským vojenským jednotkám na Ukrajine.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #vojna na Ukrajine #Alexander Boľšunov