Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Valijevová prelomila mlčanie. Svojej trénerke poslala veľmi silný odkaz

Bolo toho na ňu príliš. Prípad ešte len 15-ročnej ruskej krasokorčuliarky Kamily Valijevovej, ktorá bola počas olympijských hier v Pekingu vyšetrovaná kvôli pozitívnemu dopingovému nálezu, obletel svet.

22.02.2022 08:14
663375137 Foto:
Trénerka Eteri Tutberidzeová a Kamila Valijevová.
debata (32)

Mladučká športovkyňa tlak neuniesla a po nepodarenej záverečnej jazde emočne skolabovala.

Zábery ruských krasokorčuliarok po finálových jazdách jednotlivkýň, kde má víťazka namiesto radosti v tvári nečitateľný výraz, strieborná medailistka hystericky kričí, že už nikdy nebude korčuľovať, a výraz štvrtej Valijevovej je nečitateľný, vzbudili rozruch.

Ich trénerke Eteri Tutberidzeovej ľudia nadávali, označovali ju za monštrum. Valijevová, ktorá mohla v Pekingu pretekať vďaka výnimke, ktorá jej bola udelená aj napriek decembrovému pozitívnemu dopingovému nálezu, sa teraz na svojom Instagrame trénerky zastala.

„Moja prvá olympiáda je konečne za mnou a ja by som sa chcela poďakovať všetkým, ktorí ma k tak dôležitému momentu v živote športovcov doviedli – svojim trénerom,“ napísala Valijevová, ktorá Tutberidzeovú nezabudla menovite spomenúť.

Kamila Valijevová Čítajte viac NÁZOR: Toto sa nemalo stať. Olympiáda nie je pre deti

„Ste absolútnou majsterkou vo svojom odbore! Vy nielen trénujete, ale tiež ma učíte prekonávať samu seba, čo pomáha nielen v športe, ale aj v živote,“ pokračovala.

Poďakovala jej tiež za to, že sa po jej boku cítia v bezpečí. „Ďakujem, že ste mi pomohli k tomu, aby som bola silná,“ dodala na záver.

32 debata chyba
Viac na túto tému: #Peking 2022 #Eteri Tutberidzeová #Kamila Valijevová