Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Šatan verí, že bronz pritiahne nových hráčov. Čo ho na tíme najviac zaujalo?

Miroslav Šatan bol ako hráč súčasťou doteraz všetkých historických úspechov slovenského hokeja. Po ZOH v Pekingu si pripísal na konto ďalší.

20.02.2022 21:27
Čína ZOH2022 Peking Hokej o bronz SR Švédsko Foto: ,
Slovenská striedačka (zľava) tréner brankárov Ján Lašák, prezident SZĽH a generálny manažér slovenských hokejistov Miroslav Šatan, tréner Craig Ramsay a asistent generálneho manažéra Oto Haščák.
debata (1)

Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) a zároveň generálny manažér slovenskej reprezentácie verí, že zisk bronzu prinesie do tohto športu nové mladé nádeje.

Šatan bol po zápase so Švédskom (4:0) šťastný, ale v hlave sa mu vírili aj pragmatické myšlienky.

"Myslím si, že minimálne sa stane to, že tento úspech prinesie nových malých hráčov do športu, ktorý dokáže zjednotiť Slovensko.

Verím, že si ľudia užijú a vychutnajú túto chvíľu. A verím, že aj politici, ktorí sa v minulosti po úspechoch ukazovali, že chcú pomôcť, ale veľa vecí sa im nevydarilo, tak teraz hádam túto príležitosť už nepremeškajú," povedal Šatan.

slovenskí hokejisti Čítajte aj Najväčší úspech, vraví Gáborík. Vyzval politikov, aby otvorili peňaženky

Šéf slovenského hokeja odpovedal aj na otázku, čo ho na tíme najviac zaujalo:

„To, že sme mali veľmi mladé mužstvo, a že sme ešte v auguste pred posledným zápasom kvalifikácie nevedeli, či vôbec pôjdeme na ZOH. Tento úspech má obrovskú hodnotu nielen pre fanúšikov, ale aj pre hráčov a celý slovenský hokej.“

Slováci po zisku bronzu na olympiáde oslavujú nielen hráčov, ale aj trénera. Craig Ramsay má zmluvu so SZĽH do konca sezóny, Šatan však o jeho budúcnosti nechcel prezradiť viac.

ZOH: Bronzová radosť slovenských hokejistov Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Bronzový slovenský tím zo ZOH v Pekingu.

"O takýchto veciach nechceme teraz hovoriť. Craig pôjde ešte na MS, teraz nie je čas debatovať, ako to bude ďalej. Po zápase sme však obaja ocenili výkon mužstva.

Je neuveriteľné, ako chlapci zahrali, opäť sme súpera prestrieľali. Bol to náš najlepší zápas na turnaji, páčilo sa mi, ako mužstvo bojovalo a chcelo dosiahnuť tento úspech," povedal šéf slovenského hokeja.

Šatan si na tribúne spomenul na ZOH 2010 vo Vancouveri. Slováci vtedy viedli po druhej tretine nad Fínskom 3:1, napokon však podľahli 3:5.

O dva góly viedli po 40 minútach aj v National Indoor Stadium v sobotnom dueli:

„Ja som to mal na tribúne v hlave. Ale veril som, že tí mladší hráči na ľade si Vancouver nepamätali,“ rozosmial Šatan prítomných novinárov.

Patrik Rybár Čítajte aj Rybárovi pomáhali otcove videá. Mal chytať od začiatku, tvrdí Golonka

V roku 1994 na ZOH v Lillehammeri debutoval Šatan ako tínedžer pod piatimi kruhmi a s deviatimi gólmi sa stal najlepším strelcom olympijského turnaja.

Jeho výkon pripomenul v Pekingu 17-ročný mladík Juraj Slafkovský, ktorý strelil na turnaji sedem gólov. Stal sa tak najlepším strelcom i najproduktív­nejším hráčom turnaja.

„Držím mu palce. To, čo ja vtedy, urobil teraz ešte pred draftom, čo mu veľmi pomôže. Verím, že bude mať skvelú kariéru v NHL. Ja som na ZOH išiel už po drafte, ale paralel je tam veľa. Tiež sme išli na olympiádu z kvalifikácie a tiež som bol najmladší hráč,“ uzavrel Šatan.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Miroslav Šatan