Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rus odmietol striebro na krku. Jeho spoluhráč naložil neprajníkom vrátane médií

Hokejistom Ruského olympijského výboru sa nepodarilo obhájiť zlaté medaily z Pjongčangu. Aj keď nad Fínmi viedli od 8. minúty vďaka gólu Michaila Grigorenka, súper zápas dvoma gólmi otočil a zvíťazil aj v šiestom dueli na ZOH v Pekingu.

20.02.2022 18:44
Ivan Fedotov Foto: ,
Ruský brankár Ivan Fedotov si odmietol na krk zavesiť striebornú medailu.
debata (65)

Ruskí hráči sa prezentovali iba 17 strelami.

"S Fínmi prehrávame už päť rokov a nevieme to zlomiť. Oni sú mimoriadne disciplinovaní, hrajú prakticky bezchybne svoj defenzívny systém a keď sa im naskytne šanca, hrozia z protiútokov.

Prelomiť túto ich bariéru nie je jednoduché a ani dnes sa nám to nepodarilo. Neboli sme dostatočne nahnevaní v útoku, neprinútili sme súpera k chybám. Naďalej musíme rozmýšľať, ako tento ich systém v budúcnosti prekonáme," uviedol tréner zbornej Alexej Žamnov.

Fínska radosť vs. ruský smútok Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Fín Hannes Bjorninen oslavuje gól v zápase...

Časť zodpovednosti za fínske góly prijal brankár Ivan Fedotov:

"Pri prvom góle som poriadne nevidel puk. Zrazu len vyletel predo mnou, ale mohol som lepšie zareagovať. Pri druhom góle tam bol zasa odraz od hráča predo mnou a puk o čosi zmenil svoj smer.

Na také niečo sa len ťažko reaguje, žiaľ, bol pre nás osudný. Nehrali sme v tomto zápase dostatočne dobre. V súboji o zlato treba, aby sme všetci hrali na dvesto percent, a to sa nestalo."

Fínsko, Rusko Čítajte aj Po obrate. Fíni prekazili Rusom obhajobu, dočkali sa prvého zlata

Gólman CSKA Moskva si po zápase nezavesil na krk striebornú medailu.

"Pretože je ťažké prijať, že to nie je zlato, ale len striebro. Som perfekcionista a my sme si jednoducho nezaslúžili vyhrať, o tom niet pochýb.

Raz si tú medailu na krk zavesím a budem z nej mať radosť. Teraz však určite nie. Cítim len prázdnotu, pretože takéto momenty sa nám stávajú len zriedka. Olympiáda sa skončila a my nemôžeme nič napraviť," cituje Fedotova Sport.cz.

Počas turnaja sa objavila kritika na herný prejav ruského celku, hráčom vraj napríklad chýbalo viac dravosti. Do prvej dvadsiatky kanadského bodovania sa dostal len Nikita Gusev so šiestimi asistenciami.

slovenskí hokejisti Čítajte aj Najväčší úspech, vraví Gáborík. Vyzval politikov, aby otvorili peňaženky

Útočník Anton Slepyšev po zápase zverejnil na instagrame riadky, ktorých posolstvo je zreteľné.

„Chcem vysloviť skutočné ĎAKUJEM tým, ktorí v nás naozaj verili. Bol to TÍM. A urobili sme všetko, čo bolo v našich silách,“ uviedol a potom si zgustol na opačnej strane – neprajníkoch a (samozvaných) analytikoch:

„Všetci, ktorí nás kritizovali počas turnaja a čakali na náš neúspech, aj pred finále, aj väčšina ruských médií – toto je váš chlieb. Prežúvajte. Nezaduste sa!“

hokejový turnaj Dávame do pozornosti Peking 2022: Všetko o hokejovom turnaji na ZOH

Prezident Ruskej hokejovej federácie, legendárny Vladislav Tretiak podľa RT.com nepoprel, že Rusi v Pekingu urobili chyby, no zároveň pripomenul zisk zlata a striebra z ostatných dvoch ZOH.

„Čo je lepšia ako ktorákoľvek iná krajina na svete. Napríklad Kanaďania na tých istých Hrách získali len jeden bronz a Švédi zostali bez medailí,“ uviedol trojnásobný olympijský víťaz.

„Pribudli otázky o práci ruského trénerského štábu, boli tam chyby a nedostatky. Výsledkom je len striebro, aj keď potenciál ruského hokeja je vždy majstrovský, vždy zlatý,“ dodal.

medilová bilancia Mohlo by Vás zaujímať Peking 2022: Kto je najúspešnejší? Pozrite si medailovú bilanciu
65 debata chyba
Viac na túto tému: #ruskí hokejisti #fínski hokejisti #hokejový turnaj v Pekingu