Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Švéd sa pred prvou otázkou rozplakal. Viac ako Slovákov rozoberal Rusov

Keď útočník Carl Klingberg prišiel do novinárskej mixzóny po zápase o bronz na ZOH v Pekingu, ešte pred prvou otázkou švédskych médií sa rozplakal.

19.02.2022 20:47
Theodor Lennström Foto: ,
Sklamaného Švéda Theodora Lennströma objíma jeho spoluhráč z Nižného Novgorodu Marek Hrivík.
debata (22)

Švédski hokejisti prehrali so Slovákmi 0:4 a z olympijského Pekingu odídu domov síce s troma víťaznými zápasmi, ale napriek tomu s prázdnymi rukami.

„Nemusíte sa ma ani pýtať, ako sa cítim, stačí sa na mňa pozrieť,“ povedal so slzami v očiach Klingberg, cituje ho Aftonbladet na svojom portáli.

ZOH: Bronzová radosť slovenských hokejistov Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Bronzový slovenský tím zo ZOH v Pekingu.

Útočník švajčiarskeho Zugu sa viac ako pri zápase o bronz so Slovákmi pristavil pri piatkovej prehre v semifinále s hráčmi Ruského olympijského výboru. Rusi zdolali Švédov 2:1 až po samostatných nájazdoch.

„Boli sme jeden nájazd od toho, aby sme si zahrali o zlato a teraz nemáme nič. V závere turnaja sme boli poriadne potrestaní. Cítim prázdnotu, tento šport býva občas strašne krutý,“ glosoval Klingberg.

Juraj Slafkovský Čítajte rozhovor Nie je to Američan, ale po tomto môže byť Slafkovský draftová jednotka

Kapitán švédskeho výberu Anton Lander, Klingbergov klubový spoluhráč z Zugu, od frustrácie kopol do dverí od šatne.

„Jasné, že sme sklamaní. Neodohrali sme zápas o bronz tak, ako sme chceli. V tejto chvíli je to pre nás veľmi ťažké,“ uviedol štvorgólový útočník a ďalej pokračoval:

„Zahodili sme do koša dobre rozbehnutý turnaj. Keď sa obzrieme späť, určite nebudeme šťastní. Rozhodli malé detaily. Boli sme blízko postupu do finále, ale domov ideme vyzlečení donaha.“

Švédske hokejové legendy Henrik Lundqvist a Peter Forsberg sledovali počínanie svojich krajanov v zápase o bronz v televíznom štúdiu Discovery.

Obaja olympijskí víťazi sa zhodli v tom, že v súboji proti Slovákom „Trom korunkám“ chýbala energia po náročnom a nešťastne prehratom semifinále s Rusmi.

„Keď som videl náš výkon v druhej tretine, prišlo mi to ako prešľapovanie v pohyblivom piesku,“ komentoval niekdajší skvelý brankár Henrik Lundqvist, šampión z Turína 2006.

Juraj Slafkovský Čítajte aj Na MVP nemyslí. Hrdinovi s košíkom by to spadlo aj z radu na hotdog

Útočník Peter Forsberg získal olympijské zlato v Lillehammeri 1994.

„V takomto zápase, keď ešte ide o medailu, je potrebná tímová energia, ale my sme na jeho konci vyzerali totálne mŕtvi,“ podotkol.

Slabej útechy po pokazenom závere turnaja sa dočkali švédski reprezentanti od dlhoročného hokejového novinára Matsa Wennerholma z Aftonbladetu.

„Zaslúžili ste si viac, Tre Kronor! Po skvelom zápase s Ruskom ste sa nedočkali finálového ocenenia, hoci ste toho boli hodní. Celkovo si však myslím, že táto reprezentácia opäť vytiahla švédsky hokej medzi tých najlepších. A to aj bez hráčov NHL.“

VIDEO: Najväčšie zápasy proti Švédsku

Obsah vznikol v spolupráci Pravdy s MALL.TV.

22 debata chyba
Viac na túto tému: #Carl Klingberg