Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žiadny betón hokej, hrali sme aktívne. Experti hodnotia úspech

Slovenskí hokejisti oslavujú zisk historického cenného kovu z olympiády. Po jasnej výhre 4:0 nad Švédskom brali na ZOH v Pekingu bronz.

19.02.2022 21:00
kolaz Foto:
Radoslav Suchý, Ľubomír Sekeráš, Richard Kapuš.
debata (8)

Pravda oslovila vybraných expertov, aby zhodnotili nečakané 3. miesto, ako aj celkové vystúpenie Ramsayho výberu v Pekingu.

Čo rozhodlo o dnešnej výhre Slovákov?

Radoslav Suchý

Boli sme jasne lepší ako Švédi a vybojovali zaslúžené víťazstvo. Chlapci bojovali, obetovali sa jeden pre druhého. Mužstvo išlo za jedným cieľom a po zásluhe ho dosiahlo.

ZOH: Bronzová radosť slovenských hokejistov Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Bronzový slovenský tím zo ZOH v Pekingu.

Ľubomír Sekeráš

Tímový výkon, bojovnosť a slovenské srdce. Chalani išli na ľade od prvej do poslednej minúty v jednom tempe. Celé mužstvo si zaslúži veľké uznanie.

Richard Kapuš

Skvelá kolektívna hra, podporená výborným výkonom brankára. Bolo vidieť, že hráči sú namotivovaní k zisku bronzu. Ťahali za jeden koniec povrazu. Jedna vec je, že tréneri určia taktiku, tá druhá, či ju hráči dodržia. Dnes ju naši od prvého do posledného hráča dodržali do bodky.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Nie je to Američan, ale po tomto môže byť Slafkovský draftová jednotka

Neobávali ste sa ani chvíľu, že sa zopakuje Vancouver 2010 a vtedy stratený dvojgólový náskok v boji o bronz po dvoch tretinách?

Radoslav Suchý

Nič také som si nepripúšťal. Hrali dobre, veril som im. Mali o jeden zápas v nohách viac ako súper, napriek tomu boli živší, korčuľovali. Mali prevahu, ak si Švédi vytvorili šancu, spoľahlivo to pokryl Rybár.

Ľubomír Sekeráš

Obavy som trochu mal, ale tie sa rozplynuli na začiatku tretej tretiny. Slováci nepoľavili, pokračovali vo výbornom výkone. Súpera pustili len do niekoľkých šancí, ktoré likvidoval výborný Rybár.

ZOH: Slovensko - Švédsko, zápas o bronz Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Patrik Rybár počas rozcvičky pred zápasom.

Richard Kapuš

Vôbec som na to nemyslel. Napadlo mi to až vtedy, keď to začali spomínať komentátori v televízii, vedia takéto situácie zabosorovať… Našťastie, dnes sa im to nepodarilo (úsmev). Slovensko je krajina druhých pokusov. Petrohradské finále sme napravili na druhý pokus v Göteborgu, boj o bronz z Vancouvru vyšiel na druhý pokus teraz v Pekingu.

Ako hodnotíte olympijské vystúpenie a medailový úspech Ramsayho tímu?

Radoslav Suchý

Chalani boli stále aktívni, nepredvádzali žiadny betón hokej ako Fínsko. Korčuľovali, napádali, útočili a bránili všetci piati. Tímový výkon bol perfektný, potom mohli zažiariť aj individuality. Ďalší hráči zase urobili pre mužstvo čiernu robotu, bez nich by sa žiadny tímový úspech nedostavil.

slovenskí hokejisti Čítajte viac Ohlasy: Nad Tatrou sa blýska. Ramsayho mladý tím píše históriu

Ľubomír Sekeráš

Len pozitívne. Mužstvo malo pomalší štart do turnaja, ale potom sa skvele rozbehlo. Hralo výborne takticky, hráči načúvali pokynom trénerov. Škoda prehratého semifinále, možno sme sa mohli tešiť v nedeľu zo zlata. Ale bronz je skvelý úspech, ktorý čakal málokto.

Richard Kapuš

Slovenský hokej potreboval úspech. Dosiahli sme ho a musíme byť radi. Mužstvo rástlo od zápasu k zápasu. Vstup do turnaja bol neučesaný, ale treba to pripísať aj faktu, že tím bol bez prípravného zápasu.

Potom sa mužstvo rozbehlo a išlo ako dobre namazaný stroj. Bolo vidieť, ako chalani drú, ako si pomáhajú. Nemali jednu hviezdu, išli ako tím.

Čína ZOH2022 Peking Hokej o bronz SR Švédsko Čítajte viac Historický úspech! Slováci zvládli veľký boj a majú bronzové medaily

Čo treba urobiť, resp. v čom treba pokračovať v slovenskom hokeji, aby sa na pekinský úspech nadviazalo?

Radoslav Suchý

Musíme pokračovať v systematickej práci a prilákať čo najviac detí k hokeju. Verím, že veľa z nich úspech na olympiáde pozeralo, získajú novú motiváciu a samé sa budú pýtať na štadión. Čím širšiu základňu budeme mať, tým lepšie. Potom zostáva už len tvrdá práca a stopercentná snaha – od hráčov i trénerov.

Ľubomír Sekeráš

Nezaspať a posúvať hokej dopredu. Po tom, ako sme sa stali v roku 2002 majstrami sveta, sa pre neho veľa neurobilo.

Treba využiť eufóriu na to, aby sme k hokeju dotiahli čo najviac mládeže. Potrebujeme nových Slafkovských, pravda, musíme im vytvoriť dobré podmienky. Kouč Ramsay naštartoval reprezentáciu, verím, že národný tím bude v úspešnej ceste pokračovať.

Richard Kapuš

Robíme na tom dennodenne. Mládež bola teraz pribrzdená covidom, takmer dva roky bola bez zápasu. Bude to znieť ako klišé, ale jediným receptom je tvrdá práca. Verím, že mladíkov olympijský úspech povzbudí a budú na sebe tvrdo makať tak, aby sa priblížili chlapcom, ktorých dnes videli v televízii.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #hokej #ZOH 2022 #Peking 2022