Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fínsky antihokej, nemí arbitri. Experti hodnotia semifinále

Slovenskí hokejisti si olympijské finále v Pekingu nezahrajú. V piatkovom semifinále prehrali s Fínskom 0:2.

18.02.2022 10:47
debata (24)
Saku Mäenalanen pozorne strážil Juraja... Foto: Jussi Nukari / Shutterstock Editorial / Profimedia
Juraj Slafkovský Saku Mäenalanen pozorne strážil Juraja Slafkovského v piatkovom semifinále.

Pravda oslovila vybraných expertov, ktorí zhodnotili zápas a vyjadrili názor, čo musia hráči urobiť pred sobotným duelom o bronz.

Čo rozhodlo duel Slovensko – Fínsko?

Michal Handzuš: Chalani hrali vynikajúco, rozhodol jediný gól. Platilo, že kto skóroval prvýkrát, získal výhodu vyhrať. Žiaľ, dali ho Fíni. Hoci sme mali šance na vyrovnanie, súper hral výborne v obrane a zachytal mu brankár."

Ladislav Nagy: Fíni dali gól, my nie. Škoda, pretože sme mali šance, ale neujali sa. Severania počas celého zápasu neurobili ani jednu chybu, hrali organizovane. Hrajú betón hokej, ťažko sa proti nim dávajú góly. Rozhodli detaily.

ZOH: Slovenský boj s fínskym favoritom Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Vhadzovanie medzi Joonasom Nattinenom a...

Rastislav Staňa: Rozhodol jediný gól, takže úlohu zohralo aj šťastie. Tak, ako to skončilo pre Fínov, mohlo to skončiť aj pre nás. Chalani dali do toho všetko. Súperovi pomohli väčšie skúsenosti, takmer každý rok hrá o cenné kovy.

Dárius Rusnák: Severania ukázali totálne nehokejovú hru. Toto som od Fínov ešte nevidel, aby po góle len čakali v strednom pásme. Vyložene sa len bránili, hrali na náhodu a vyhadzovali puky. Predviedli antihokej.

Ľubomír Vaic: Fíni boli veľmi trpezliví. My sme ich tlačili, oni bránili a čakali na chyby. Škoda, že nám zahaprovala koncovka. Bol to veľmi tesný zápas, k finále nám veľa nechýbalo.

Mohli Slováci urobiť niečo lepšie? Dá sa im niečo vytknúť?

Michal Handzuš: Vždy sa dá urobiť niečo lepšie. Ale mužstvu celkovo nemám čo vytknúť. Hrali výborne, nahadzovali puky pred bránku. Chýbalo im trochu šťastia.

hokejový turnaj Dávame do pozornosti Peking 2022: Všetko o hokejovom turnaji na ZOH

Ladislav Nagy: Hrali dobre, chýbal len gól. Zarazilo ma, že rozhodcovia nám opäť nedopriali presilovku. Boli tam fínske fauly, mohli nejaký odpískať. Využitá presilovka by zmenila zápas.

Rastislav Staňa: Ani nie. Bojovali, vládali do konca. Určite cítia krivdu, že druhý zápas za sebou nedostali možnosť hrať presilovku. Pre mužstvo je frustrujúce, keď rozhodca neodpíska súperovi za celý zápas jediný faul.

Dárius Rusnák: Slováci ukázali snahu a bojovnosť. Trochu mi chýbala väčšia agresivita v prechode cez stredné pásmo. Ak by chalani častejšie nahadzovali puky, agresívne po nich korčuľovali, mohli vybojovať presilovku.

Ľubomír Vaic: Nemyslím, že im je čo vyčítať. Snažili sa, hrali na maximum – ako celý turnaj. Postup do top štvorky je skvelý úspech. V sobotu hrajú o bronz, šanca na medailu stále žije.

Čína Peking ZOH2022 hokej semifinále Fínsko Slovensko Čítajte viac Hra Fínov? Verím, že sa hokej nebude uberať týmto smerom

Čo musia Slováci urobiť pred zápasom o bronz? Ako sa otriasť z prehry?

Michal Handzuš: Musia si vyčistiť hlavy, v sobotu to bude nový zápas. Frustrácia tam bude, lebo v semifinále hrali dobre a k postupu do finále nechýbalo veľa. Oddýchnu si, budú mať viac času na prípravu ako súper a v súboji o bronz do toho dajú maximum.

Ladislav Nagy: Nech si dajú štyri pivečká, prehru hodia za hlavu a môžu sa sústrediť na posledný zápas. Šanca na medailu stále žije, nech dajú do toho všetko.

Rastislav Staňa: Musia myslieť na to, že aj v semifinále odohrali dobrý zápas. Výčitky nemajú miesto. Majú na dosah historický úspech, to ich poženie vpred.

program zoh Mohlo by Vás zaujímať Peking 2022: Kto, s kým, kedy? Pozrite si program olympiády

Dárius Rusnák: Treba dať hlavy hore, idú hrať o medailu. Chalani na to majú, len nesmú prepadnúť skepse z prehry. Práve naopak, nech si vážia to, čo dosiahli a nech ešte k tomu niečo pridajú.

Ľubomír Vaic: Nič špeciálne. Nech bojujú ako doteraz. Ak pôjdu poctivo za úspechom, prikloní sa k nim aj potrebné šťastie. Medailu im veľmi prajem.

Video vzniklo v spolupráci s Mall.tv

24 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #hokej #ZOH 2022 #Peking 2022