Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Silný odkaz Šatana. Spomenul si na Vancouver i Göteborg

Slovenskí hokejisti si druhýkrát v histórii zahrajú o medaily na zimnej olympiáde.

16.02.2022 13:35
Hrivík Cehlárik Foto: ,
Marek Hrivík a Peter Cehlárik oslavujú postup do semifinále.
debata (4)

Pred dvanástimi rokmi pri tom bol aj súčasný prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslav Šatan, ktorý verí, že teraz sa to už konečne podarí.

„Majú možnosť dokázať viac, ako na olympijských hrách dokázala naša generácia,“ povedal držiteľ kompletnej medailovej zbierky z majstrovsti­ev sveta.

Kapitán šampiónov z Göteborgu bol nadšený z výkonu súčasného tímu, ktorý sa pod vedením trénera Craiga Ramsayho prebojoval cez favorizovaných Američanov medzi najlepšiu štvoricu.

hokejový turnaj Dávame do pozornosti Peking 2022: Všetko o hokejovom turnaji na ZOH

„Som veľmi rád a veľmi hrdý na to, čo dnes chlapci dokázali. Myslím si, že zdolali lepšie mužstvo, favorita turnaja,“ povedal.

Slovensko sa opieralo o tímový výkon, hráči na ľade bojovali, zaskakovali jeden za druhého a v nájazdoch dokázali triumfovať.

„Dnešný výkon mal veľmi veľa hrdinov. Všetci hráči sa zaslúžili o toto kolektívne víťazstvo. Som veľmi rád, že chlapci mali možnosť takéto niečo dosiahnuť a verím, že ešte nekončia.“

Slovensko, USA Čítajte viac Olympijský sen! Slováci vyradili Američanov, opäť sa vzoprú Fínom

Výborný zápas opäť odchytal brankár Patrik Rybár, ktorý vstúpil do turnaja ako trojka, no chopil sa svojej šance a už ju z rúk nepustil.

Okrem 33 zákrokov zlikvidoval aj všetky nájazdy USA.

„Zachytal ako druhý Lašák v Göteborgu,“ nadchol sa Šatan. "Ak chce mať mužstvo úspech, potrebuje dobrého brankára, nejakého strelca a tímový duch.

Zatiaľ sa to na tomto turnaji v našom tíme všetko našlo. Dostali sme sa medzi najlepšiu štvoricu."

Slovenská radosť vs. americký smútok Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Smútok hokejistov USA po prehre so Slovenskom.

Šatan dúfa, že slovenskí hokejisti v semifinále dokážu ešte vylepšiť svoj výkon a opäť prekvapia:

„Medaila je blízko, majú šancu sa zapísať do histórie. Najdôležitejšie je, aby si verili medzi sebou. Potom nezáleží na tom, kto spoza mantinelov im neverí.“

Slováci sa na vlaňajších MS v Rige dostali po dlhých ôsmich rokoch do štvrťfinále, teraz druhýkrát v samostatnej histórii do boja o medaily na ZOH.

Aj to podľa Šatana ukazuje, že nastúpená cesta zmien a angažovanie Craiga Ramsayho pred vyše štyrmi rokmi bolo správne rozhodnutie.

„Craigovi som veril, už keď sme začali tento projekt. Myslím si, že tento výsledok to aj mierne potvrdzuje. Teším sa, že s mužstvo dosiahol takýto úspech a verím, že je zatiaľ len čiastkový,“ dodal.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #ZOH 2022 #Miroslav Šatan #Peking 2022 #hokejový turnaj v Pekingu