Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fakt zlý nápad. Shiffrinová s úsmevom oznámila nový plán

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová je po trpkých sklamaniach z prvých dní zimných olympijských hier v Číne odhodlaná konečne získať medailu.

15.02.2022 20:36
Mikaela Shiffrinová Foto: ,
Mikaela Shiffrinová.
debata (4)

Nevyšlo jej to v obrovskom slalome, slalome, super G ani v zjazde, v utorok preto potvrdila, že sa predstaví aj vo štvrtkovej kombinácii a v sobotňajšej tímovej súťaži.

Pri oznámení svojho víkendového šiesteho štartu, čo je maximum v alpských disciplínach na ZOH, sa zasmiala a svoj plán odľahčene označila za „naozaj zlý nápad“.

Hviezdna rodáčka z Vailu (v Colorade) pricestovala do Pekingu so zámerom získať päť olympijských medailí, teraz jej však naopak hrozí, že príde o svoju úžasnú sériu na vrcholných podujatiach.

V obrovskom slalome aj slalome vypadla, v superobrovskom slalome ju klasifikovali na deviatej priečke a v zjazde na 18. pozícii.

Sofia Goggiová Čítajte aj Ledecká v zjazde viedla, no prišla veľká chyba. Shiffrinová i Gutová prepadli

V kombinácii patrí do okruhu favoritiek, avšak hoci neštartuje Petra Vlhová, švajčiarske techničky na čele s univerzálnou Michelle Gisinovou budú tvrdý oriešok.

Američanka má na druhej strane pomerne jasné predpoklady zdolať spolufavorizované Talianky či Rakúšanky, ak to v slalome odpáli v jej najvyššom formáte a v štartovej búdke nebude mať príliš veľké manko po zjazde.

Nestráca ambície: „Je to fajn trať a som rada, že som v dobrých podmienkach mala možnosť zasúťažiť si a mať to odskúšané.“

Mikaela Shiffrinová Čítajte aj Vlhová a jej tím sú múdri. Shiffrinová sa vyjadrila k rozhodnutiu rivalky

Na predchádzajúcich ZOH 2018 v Pjongčangu v tejto disciplíne získala striebro a na minuloročných MS zlato.

A bez šance na cenný kov nebude ani ako členka tímu USA.

Medzi svetovou špičkou sa Shiffrinová etablovala pred takmer desiatimi rokmi a odvtedy na každom vrcholnom podujatí získala vždy aspoň jedno zlato.

Platí to o MS v rokoch 2013, 2015, 2017, 2019 a 2021 aj o ZOH 2014 a 2018. V Číne je však zatiaľ bez zlata a dokonca aj bez cenného kovu.

program zoh Mohlo by Vás zaujímať Peking 2022: Kto, s kým, kedy? Pozrite si program olympiády

"Pre mňa a asi aj pre ďalších športovcov v Pekingu je hlavným ponaučením, že nič nie je garantované.

Ani dobrý výkon, ani výsledok. Myslím si však, že každým dňom na týchto tratiach sa zlepšujem a som schopná predvádzať lepšie výkony.

Na jednej strane ma to upokojuje, na druhej na to všetko myslím asi až príliš a to mi znemožňuje lyžovať uvoľnene," poznamenala Shiffrinová.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
4 debata chyba
Viac na túto tému: #zjazdové lyžovanie #Mikaela Shiffrinová