Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová a jej tím sú múdri. Shiffrinová sa vyjadrila k rozhodnutiu rivalky

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová chápe rozhodnutie svojej rivalky Petry Vlhovej neštartovať v ďalších disciplínach na ZOH 2022.

15.02.2022 06:01
Mikaela Shiffrinová Foto: ,
Mikaela Shiffrinová.
debata (1)

Slovenka získala zlatú medailu v slalome a pre mentálne aj fyzické vyčerpanie sa rozhodla, že na svahoch v Jen-čchingu už ďalej nebude súťažiť. Radšej sa sústredí na svoj ďalší cieľ v sezóne – obhajobu veľkého glóbusu.

Vlhová najprv štartovala v obrovskom slalome, ktorý jej nevyšiel podľa predstáv a obsadila v ňom až 14. miesto. Ani slalom neodštartovala ideálne a po 1. kole figurovala s mankom 72 stotín sekundy na 8. mieste.

Petra Vlhová Čítajte viac Vlhová vysvetlila predčasný koniec: Nemám silu na nič

Vynikajúcou druhou jazdou sa však dokázala posunúť až na najvyšší stupienok a pre Slovensko získala historicky prvé olympijské zlato v alpskom lyžovaní.

„Bolo to pôsobivé a pre Slovensko niečo historické, takže nie je dôvod, prečo by to jednoducho nemala brať, odletieť domov a pokračovať vo zvyšku sezóny,“ povedala Shiffrinová v pondelok, deň pred svojím štartom v zjazde.

Z pôvodne plánovaných štyroch disciplín na ZOH 2022 tak Vlhová štartovala len vo dvoch. Jej ďalším cieľom po odchode z Pekingu bude obhajoba celkového prvenstva v seriáli SP. Priebežne je druhá, pričom na líderku Shiffrinovú stráca len 17 bodov.

Petra Vlhová, Peking 2022 Čítajte aj Vyhodila Magoniho, riskla to s Pinim. Vlhová je majsterkou ťažkých rozhodnutí

„Ona a jej tím sú múdri, pretože ďalší cieľ v sezóne je veľký glóbus a ja som pritom stále tu, stále ‚makám‘ na mojej olympiáde. Ona si zatiaľ oddýchne a potrénuje. Spravila múdre rozhodnutie po tom, ako si na olympiáde splnila svoj cieľ,“ pokračovala Shiffrinová.

Dvadsaťšesťročnej Američanke hry v Pekingu vôbec nevychádzajú, vo svojich „medailových“ disciplínach obráku a slalome sa nedostala cez prvé kolá a senzačne v oboch vypadla.

V super-G skončila deviata, v prebiehajúcom zjazde osemnásta. Chuť si chce preto napraviť najmä v alpskej kombinácii.

Petra Vlhová Čítajte aj Vlhovú potrápila, sklamala. Rakúsku hviezdu šikanovali i ponižovali

"Už sa nesústredím na zisk medaily. Chcem iba predviesť čo najlepší výkon. Jedným z mojich najväčších cieľov bolo štartovať tu v každých pretekoch. Tento sen sa mi môže stále splniť.

Neprídete však na olympiádu iba preto, aby ste sa cítili dobre. Tréneri mi stále môžu ešte povedať, že bude lepšie dať si deň voľna," povedala ešte pred utorňajšími pretekmi informačný servis MOV.

Shiffrinová bude adeptkou na medailu vo štvrtkovej kombinácii. V nej mala pôvodne zviesť záverečný olympijský súboj s Vlhovou, ten sa nakoniec neuskutoční.

„Je niekoľko dievčat, ktoré majú dobrú šancu v kombinácii a dokážu predviesť kvalitný výkon v zjazde i v slalome. Petra bola jedna z nich,“ dodala americká lyžiarka.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
1 debata chyba
Viac na túto tému: #zjazdové lyžovanie #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová