Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Shiffrinová s mamou ohlásili rázny krok. Kilde o priateľke prezradil, ako sa cíti

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová plánuje štartovať v piatok v super G na ZOH 2022 v Pekingu.

10.02.2022 19:52
Mikaela Shiffrinová Foto: ,
Mikaela Shiffrinová po tom, ako nedokončila 1. kolo slalomu.
debata (6)

Pokúsi sa tak rehabilitovať za neúspešné vystúpenia v obrovskom slalome a slalome, v ktorých prekvapujúco vypadla už v 1. kole.

Dvojnásobná olympijská šampiónka bola veľkou medailovou nádejou USA, no zatiaľ nerozšírila zbierku, v ktorej má zo Soči zlato zo slalomu a z Pjongčangu najcennejší kov z obrovského slalomu a striebro z kombinácie.

Vypadnutie Mikaely Shiffrinovej a jej reakcie Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Mikaela Shiffrinová stráca kontrolu nad lyžami...

„Pokúsim sa o reštart a možno tentokrát o lepší. Hoci si nie som istá, ako sa to dá,“ zapochybovala po nevydarenom slalome Shiffrinová o svojom ďalšom pôsobení na olympiáde, no napokon sa rozhodla zabojovať v ďalších pretekoch.

Podľa trénera ženského zjazdárskeho tímu USA Paula Kristofica sa Shiffrinová nemôže zapodievať tým, čo bolo, ale sústrediť sa na to, čo príde.

„A najlepší spôsob, ako to urobiť, je dopriať si ďalšiu súťaž. Má na olympiáde pred sebou ešte zopár vystúpení a to je pre ňu len dobré,“ komentoval.

Mikaela Shiffrinová Čítajte aj Shiffrinová si poplakala. Toľko roboty pre päť bránok v obráku i slalome

Hovorkyňa lyžiarskeho tímu USA informovala, že Shiffrinová so svojou mamou a zároveň trénerkou Eileen „v dohľadnej budúcnosti“ nebudú poskytovať rozhovory pre médiá.

Americká univerzálka je majsterka sveta v super G z Aare 2019. Shiffrinovej štart v tejto disciplíne po slalome nebol istý. Jej mama v stredu uviedla, že na zjazdovej trati „The Rock“ neabsolvovala dostatočný tréning a panovali obavy, že to pre ňu predstavuje nebezpečenstvo.

O deň neskôr však super G trénovala a podľa Kristofica to bolo v poriadku.

Aleksander Aamodt Kilde prezradil, že jeho priateľka je „v dobrom stave a v poriadku“.

„Je to hrdinka a s týmto sa dokáže vyrovnať. Dokáže čeliť tlaku tak ako nikto iný. Toto je niečo, z čoho sa dostane. Ale bolo to pár ťažkých dní,“ cituje nórskeho strieborného medailistu zo štvrtkovej kombinácie Skiracing.com.

Aleksander Aamodt Kilde Čítajte aj Kilde bránil Shiffrinovú a bral medailu. Rakúšan napodobnil otca

Piatkový štart je naplánovaný na 4.00 SEČ. Shiffrinová odštartuje s číslom 11, Slovenka Rebeka Jančová vyrazí na trať ako 37. v poradí a Petra Hromcová 41.

Petra Vlhová sa v super G nepredstaví.

Petra Vlhová Čítajte aj Vlhová vynechá super G. Tu sú jej dva dôvody
6 debata chyba
Viac na túto tému: #zjazdové lyžovanie #Mikaela Shiffrinová