Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rusi sa so Švajčiarmi natrápili. Nakoniec rozhodol jediný gól

V otváracom zápase hokejového turnaja na ZOH 2022 v Pekingu zvíťazili hráči Ruského olympijského výboru (ROC) nad Švajčiarskom 1:0. Jediný gól zápasu strelil v 20. minúte Anton Slepyšev.

09.02.2022 12:12
Rusko, Švajčiarsko Foto:
Šarvátka v úvodnom zápase olympijského turnaja medzi Ruskom a Švajčiarskom.
debata (2)

Hráči ROC, ktorí v Pekingu obhajujú zlato z Pjongčangu, nastúpia na ďalší zápas v piatok 11. februára o 5:10 SEČ proti Dánsku. Na Švajčiarov čakajú v rovnaký deň od 9:40 SEČ hráči Česka.

B-skupina:

ROC – Švajčiarsko 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Gól: 20. Slepyšev (Semjonov). Rozhodovali: Schrader (Nem.), Sidorenko (Biel.) – Oliver (USA), Ondráček (ČR), vylúčení: 6:5 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, 934 divákov.
ROC: Fedotov – Nikišin, Nesterov, Jelesin, Jakovlev, Telegin, Vojnov, Šaripzjanov – Grigorenko, Šipačov, Gusev – Galijev, Gricjuk, K. Semjonov – Voronkov, Karnauchov, Slepyšev – Andronov, Kajumov, Tkačov – Čibisov
Švajčiarsko: Berra – Diaz, Müller, Alatalo, Untersander, Weber, Loeffel, Frick, Fora – Ambühl, Hofmann, Corvi – Hollenstein, Andrighetto, Haas – Herzog, Vermin, Bertschy – Thürkauf, Moser, Mottet

hokejový turnaj Dávame do pozornosti Peking 2022: Všetko o hokejovom turnaji na ZOH

V úvode zápasu mali viac z hry Švajčiari, ale na súpera nedokázali vytvoriť súvislejší tlak. Brankár Fedotov podržal svoj tím a ruskí hráči sa postupne dostali do tempa. Nerozhodné skóre sa zmenilo tri sekundy pred koncom prvej časti, keď Slepyšev z ostrého uhla nahodil puk pred švajčiarsku bránku a útočník Corvi ho nešťastne usmernil za brankára Berru – 1:0.

Švajčiari boli blízko k vyrovnaniu v presilovke v 27. minúte. Ich najväčšiu šancu dovtedajšieho priebehu nevyužil Andrighetto, ktorý trafil do žŕdky. V druhej tretine pribudlo vylúčených, často sa hralo v nerovnovážnom počte, ale napriek väčšiemu priestoru na ľade bolo iba minimum gólových príležitostí.

SR ZOH2022 Peking hokej reprezentácia tréning BAX Čítajte viac Kto bude kapitánom? Aká je predpokladaná zostava? Hokejisti sa hotujú na Fínov

V polovici tretej časti mohli hráči ROC zvýšiť svoj náskok, ale individuálna akcia Guseva sa neskončila gólom a krátko na to zazvonila žŕdka Berrovej bránky.

V 53. minúte predviedol Gusev ďalšiu individuálnu akciu, ale Bera mu opäť zmaril radosť. Švajčiari v závere skúsili hru so šiestimi hráčmi, sľubnú šancu mal Hoffman, ale skóre sa už nezmenilo

2 debata chyba
Viac na túto tému: #ruskí hokejisti #švajčiarski hokejisti #Peking 2022