Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Posledné slová pred jazdou: Daj do toho srdce. Tak, aby si nič neľutovala

Mauro Pini to opäť dokázal a ako tréner si pripísal ďalšiu olympijskú medailu. Slovenskú hviezdu Petru Vlhovú priviedol v stredu k vytúženému zlatu v slalome.

09.02.2022 11:22
Mauro Pini Peking 2022 Foto: ,
Zamyslený tréner Petry Vlhovej Mauro Pini.
debata (1)

Švajčiarsky kouč po dramatickom druhom kole žiaril šťastím. „Teraz ani nie je čas niečo hodnotiť, treba si to len užívať,“ povedal po splnenom olympijskom cieli.

Pini prišiel do tímu Vlha pred touto sezónou, zmenil jeho nastavenie a slovenskej lyžiarke priniesol najmä pohodu, čo opakovane vyzdvihovala. „Ani neviem. Asi je to viera v úspech a vytvorenie správnej energie a správneho vedenia,“ odpovedal na otázku, aký má recept na úspech.

Pre švajčiarskeho trénera je to ďalší olympijský kov do zbierky. V roku 2014 pomohol Slovinke Tine Mazeovej k zlatu v zjazde a obrovskom slalome, štyri roky predtým vo Vancouveri bol ako člen švajčiarskeho tímu pri triumfoch Didiera Defaga a Carla Janku a bronze Silvana Zurbriggena.

Vlhovej nevyšlo prvé kolo podľa predstáv, keď obsadila až 8. miesto s mankom 72 stotín sekundy za vedúcou Nemkou Lenou Dürrovou. V druhom však predviedla výbornú jazdu a keď jej najväčšie súperky zaváhali, dočkala sa zlata.

ZOH 2022: zlaté druhé kolo Petry Vlhovej Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Zlatý úsmev Petry Vlhovej.

„Medzi jazdami som hovoril Petre, aby bola skutočne odvážna, dala do toho srdce a že nemá čo stratiť. Aby nič neľutovala, keď dnes príde na izbu. A ona bola neskutočná, mala na to minútu a zvládala to excelentne,“ pochvaľoval si výkon svojej zverenky.

Po tom, čo posledná Vlhovej súperka Dürrová prišla do cieľa so stratou 19 stotín, zavládla v slovenskom tíme obrovská radosť. „Ani nemôžem povedať, ako mi bije srdce. Som veľmi, veľmi, veľmi šťastný a som si istý, že nám to vydrží dnes večer, zajtra i celý ďalší rok,“ tešil sa tréner, ktorý postavil trať druhého kola.

Petra Vlhová Čítajte viac Ohlasy médií: Comeback po kolapse. Pini nastavil kurz a Slovenka dupla na plyn
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #alpské lyžovanie #Peking 2022 #Mauro Pini